GRADONAČELNIK ZABRINUT

ZAPANJUJUĆE POSLJEDICE VELIKE POPLAVE U NINU: U GRADU NEMA VIŠE NIJEDNE PLAŽE, PIJESAK JE JEDNOSTAVNO NESTAO 'Došlo je do strašne erozije'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.09.2017. u 22:00

Nin, 110917.
Grad Nin i veci dio Zadarske zupanije jutros je pogodilo veliko nevrijeme praceno obilnim oborinama. Poplavljene su mnoge prometnice, ducani, groblje, parkovi i podrumi kuca.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
CROPIX

 

Ogromne su štete nastale na području Grada Nina, ali se još nitko ne usuđuje konkretnije procjenjivati njene razmjere. Ono što je dosada poznato je ogroman iznos od preko 50 milijuna , ali to je samo dio ukupnih šteta na ninskom području, piše Zadarski.hr.

- Radi se na čišćenju grada. Najveći problem nam je sada kako i na koji način pripremiti sljedeću turističku sezonu jer se dogodila strašna erozija plaža s kojih je pijesak praktično nestao. Priprema sezone nam je prvenstveni zadatak. Turista još ima, i u privatnom smještaju i u Turističkom naselju Zaton, ali ima i puno otkaza rezervacija, kaže ninski gradonačelnik Emil Ćurko.

- Radili smo neke aproksimativne vrijednosti mostova, odmuljavanja i saniranja plaža, gdje je šteta trenutno preko 50-60 milijuna kuna, a imamo tek izračunati štete na ostaloj infrastrukturi, cestovnoj prvenstveno. Teško je procjenjivati kolika je ukupna šteta - izjavio je gradonačelnik Ćurko, piše Zadarski.hr.

 

Izdvajamo