BORBA SE NASTAVLJA

ZAPRAŠIVANJE NIJE DUGOROČNO POMOGLO: DOSADNE KRVOPIJE I DALJE IZLUĐUJU SLAVONCE 'Moramo doći do nekog trajnog rješenja'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.07.2019. u 07:59

Osijek, 190619. Tvrtka Sanitacija jedna je od pet tvrtki ciji djelatnici zaprasuju grad Osijek protiv komaraca. Na fotografiji: zaprasivanje komaraca. Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

 

Unatoč tretiranju komaraca uz pomoć aviona koje je prije mjesec dana počelo u Slavoniji, u tom se dijelu zemlje i dalje bore s komarcima. Ovoga puta to nisu oni močvarni, već kućni, pa je tako zabilježeno čak 118 uboda u samo 15 minuta, javlja Dnevnik.hr.

Iako su obavljena 32 aviotretmana komaraca, a za borbu protiv komaraca u Osječko-baranjskoj županiji potrošeno je Vladinih pet milijuna kuna, olakšanja za Slavonce nema pa kažu da navečer ne smiju izlaziti van, a komarci napadaju i životinje.

'Navečer od osam do 10 sati nema šanse da bih mogao sjediti na dvorištu', rekao je za Dnevnik.hr Damir iz Sarvaša.

'Probat ćemo opet tražiti, kumiti, moliti da to riješimo, ali mislim da to moramo doći do jednog trajnog rješenja', rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović i dodaje da bi u kolovozu i rujnu mogla biti još gora situacija s komarcima koji tek dolaze.

U međuvremenu, iz Zavoda za javno zdravstvo ljudima poručuju da ne drže vodu u buradi i kantama, a ako im je voda ipak potrebna, trebaju je mijenjati svakih 5-7 dana kako se komarci tamo ne bi skupljali.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo