JEDNOGLASNO PRIHVAĆENO

ZAŠTO JE ŠEFICA ZAGREBAČKE HITNE DALA OSTAVKU? Upravno vijeće pokrenulo je postupak za njenim razrješenjem još prije tri mjeseca...

Zagreb, 240818.
Hitna Pomoc.
Heinzlova 88.
Gradonacelnik Milan Bandic i ravnateljica zavoda Silvija Hunyadi Anticevic odrzali su konferenciju za novinare vezanu uz nabavu novih defibrilatora.
Na fotografiji: Silvija Hunyadi Anticevic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Silvija Hunyadi Antičević

Ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba, dr. Silvija Hunyadi Antičević, jučer je dala ostavku na tu dužnost “iz osobnih razloga”.

Za vršitelja dužnosti imenovan je, do raspisivanja natječaja i izbora novog čelnog čovjeka zagrebačke Hitne, pravnik Zdravko Kokor, koji inače već trideset godina radi u toj zdravstvenoj ustanovi.

Naime, valja podsjetiti da je Upravno vijeće početkom tjedna pokrenulo postupak za razrješenje ravnateljice dr. Hunyadi Antičević. Razlozi za pokretanje postupka bili su, među ostalim, i neispunjavanje obveze dostavljanja izvješća o radu ustanove, što mora činiti svaka tri mjeseca.

Također, nije objavila natječaje za zamjenika ravnatelja, kao ni za pomoćnika za kvalitetu zdravstvene zaštite, premda je to radno mjesto upražnjeno već dva mjeseca.

Ravnateljici su se zamjerali i loši međuljudski odnosi zbog kojih su mnogi dugogodišnji zaposlenici odlazili iz Hitne. Zasmetalo je i njezino “iznajmljivanje prostora Zavoda Društvu za reanimatologiju bez valjanog ugovora”.

Na jučerašnjem nastavku sjednice ravnateljica dr. Hunyadi Antičević je umjesto očitovanja podnijela ostavku “iz osobnih razloga”, koja je jednoglasno prihvaćena.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo