SUKOB INTERESA

Zastupnici HDZ-a i SDP-a dva dana jeli i pili na račun privatne tvrtke

Delegacija saborskog Odbora za turizam pogostila se dvodnevnim ‘odmorom’ na račun Riviere Poreč

ZAGREB - Petero saborskih zastupnika, članovi Odbora za turizam, gostilo se dva dana u poznatom porečkom kampu na račun privatne turističke tvrtke.

HDZ-ovci Gari Capelli i Nevenka Marinović te SDP-ovci Ivo Jelušić, Mario Habek i Šime Lučin prošli su tjedan na poziv kamping udruženja Hrvatske dva dana boravili u kampu u blizini Poreča. Besplatno su bili smješteni u mobilnim kućicama sa četiri zvjezdice u kojima noćenje u ovom razdoblju stoji od 64 do 102 eura dnevno, a domaćini su ih počastili i vrhunskim istarskim specijalitetima i vinima.

Kokteli i beach party

Delegacija je u Poreč stigla prošloga ponedjeljka poslijepodne, a iz kampa otišla u srijedu ujutro. Nakon što su se smjestili u luksuzno opremljenim mobilnim kućicama, pozvani su na večeru na kojoj su, kao i idućeg dana na ručku, služene delicije poput juhe od škampa s bijelim tartufima, bifteka od istarskog boškarina, grdobine omotane istarskim pršutom na pudingu od kukuruza, jagoda u papru... Uza sve to, posluživana su vrhunska istarska vina. Istu večer za sve je uzvanike, pa tako i za petero saborskih zastupnika, domaćin pripremio beach party na kojem su mogli birati između nekoliko vrsta koktela. A sve na račun privatne tvrtke Riviere Poreč, što je u njoj i potvrđeno.

- Delagacija saborskog Odbora za turizam boravila je u Poreču na poziv Riviere Poreč i kamping udruga Hrvatske u povodu dodjele priznanja njemačkog autokluba ADAC kampu Lanterna. Tijekom njihova boravka održan je sastanak saborskog Odbora s predsjednicima uprava najvećih turističkih poduzeća Istre, županijskim pročelnikom za turizam i direktorom Turističke zajednice Istre, a riječ je bila o dosadašnjim rezultatima i očekivanjima od ovogodišnje turističke sezone. Delegacija je bila smještena u mobilnim kućicama u autokampu Lanterna, a troškove je snosila Riviera Poreč d.d. - odgovorili su nam iz tvrtke Valamar, vlasnika Riviere Poreč.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:16