PROTIV KOALICIJE

Zastupnik laburista napao šefa SDP-a

 Facebook

Tomislav Končevski, saborski zastupnik Hrvatskih laburista i kandidat za predsjednika te stranke, u intervjuu za Politiku plus kritizirao je odluku da se pred parlamentarne izbore laburisti priključe vladajućoj Kukuriku koaliciji.

Kazao je kako je razočaran događanjima u stranci koje su kulminirale u posljednjih nekoliko godina, no kako je uvjeren da stranka ima budućnost.

- Upravo ono za što se zalažem su svjetonazorske vrijednosti i uvjerenja na kojima je stranka počivala, jer trenutna koaliciona situacija s SDP-om pretvara nas u taoce političkog egzodusa predvođenog Zoranom Milanovićem, nameće nam lažan i zbunjujući identitet, koji ruši sva ona izvorna uvjerenja na kojima hrvatski laburisti počivaju, a to su: borba za čovjeka i njegovo dostojanstvo, prava radnika koji žive od svoga fizičkog i intelektualnog rada, nezaposlene i obespravljene, blokirane, ovršene, žrtve 'švicarca' - kazao je.

Končevski je kazao kako je njegov cilj laburistima vratiti dignitet.

- Dosadašnja politika i SDP-a i HDZ-a je obezvrijedila, izigrala i ponizila veliki dio poštene inteligencije i onih koji su obespravljeni. To je klijentelistička politika prema građanima i politika podaništva prema stranome kapitalu. Moj cilj je vratiti dignitet stranci, biti jak vjetar u jedra istoj onoj ozbiljnoj politici koju smo zagovarali 2010. godine, politici kontinuiteta koja je bila prepoznata, a ovako smo postali sinonim za političko poltronstvo, postali smo dio socijalne mimikrije za skrivanje pravog stanja stvari. Formacijski smo se utopili u populističke laži Zorana Milanovića i njegovih sljedbenika, a kada ti se zamuti razlika između istine i laži, znači da je sve otišlo k vragu. Sve dobroti ovoga društva ne dešavaju se slučajno, oni moraju biti rezultat osmišljene politike, jasnih ciljeva i dosljednog provođenja, politike koja zaslužuje povjerenje građana i politike koje će to povjerenje ponovno potvrditi. Danas 2016., godine novi su izazovi pred nama i borba da vratimo dostojanstvo običnome čovjeku - kazao je pa komentirao Tomislava Karamarka, ali i Most.

- Uza svu PR mašineriju i medije, prvi potpredsjednik Vlade, g. Tomislav Karamarko, i dalje je po istraživanju javnosti najomraženiji političar, jer je neuvjerljiv i ne nudi konkretna rješenja, a pri tome mu nije pomogao ni blesimetar kojeg su mu uoči ove kampanje nabavili, jer ne zna niti pročitati svoje govore a kamoli interpretirati, zaista žalosno. Most se preračunao te pokazao da nisu u stanju ponuditi ozbiljan politički program na nacionalnoj razini. U takvoj zbrci najbrže su se snašli potrošeni i kompromitirani ljudi, koji nisu uspjeli ostvariti svoje političke ambicije u strankama koje su napustili ili su iz njih izbačeni. Ova njihova politička kompromitacija bit će velika pljuska bilo kojoj političkoj alternativi koja će doći u budućnosti. Da su danas parlamentarni izbori, vjerujte mi ne bi dobili ni 0,1 %, glasova, jer su izgubili vjerodostojnost i razočarali svoje birače - kritizirao je Končevski i vladu, piše Politika plus .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:01