TRAGEDIJA U ZAPREŠIĆU

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU IZAŠAO S NOVIM INFORMACIJAMA O INTERVENCIJI U SLUČAJU PREMINULOG MATTEA 'Pogrešno se interpretirao dio izjave...'

 
 Krasnodar Persun / CROPIX

Zbog, kako se navodi, krivog tumačenja dijela izjave Davorina Gajnika, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, vezano uz tim T1 iz Jastrebarskog iz Zavoda su poslali pojašnjenje koje prenosi tportal.

Odnosi se to na mladića Mattea Ružića koji je preminuo u nedjelju nakon što mu je zbog astme pozlilo na ulici u Zaprešiću. Na mjesto događaja prvi je došao tim (hitne pomoći) T2, koji čine medicinska sestra ili tehničar te vozač iz Zaprešića - dakle došla je Hitna pomoć bez liječnika koji je tada bio na drugoj intervenciji. Oko 25 minuta kasnije došao je tim T1 iz Jastrebarskog koji se, prema pojašnjenju iz Zavoda, već nalazio u Zagrebu.

- Tim T1 iz Jastrebarskog u 17.31 sati, u vrijeme poziva za intervenciju u Zaprešiću, bio je u Zagrebu na putu iz KBC Sestre milosrdnice te je odmah po pozivu produžio iz Zagreba za Zaprešić, dakle, u vrijeme poziva nije bio u Jastrebarskom, kako se to pogrešno interpretira, u Zaprešić na mjesto intervencije došao je u 17.54, objašnjavaju iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Podsjetimo, smrt mladića koja se vjerojatno mogla spriječiti da je do njega u prvim minutama došao liječnik, izazvala je bijes građana budući da je jedan liječnik po Hitnoj pomoći u smjeni, na velikom području, uobičajena pojava diljem Hrvatske. Ministarstvo zdravstva poslalo je inspekciju kako bi se utvrdile sve okolnosti. Rezultati bi trebali biti objavljeni tijekom četvrtka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:41