DOŠLI IZ ANCONE

ZAVRŠAVA DVOTJEDNA IZOLACIJA ZA PUTNIKE I ČLANOVE POSADE MARKA POLA Kućama će ih prevoziti kombiji i unajmljeni automobili

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.03.2020. u 10:28

Split, 260220
Trajektna luka Split.
Djelatnici Sanitarne inspekcije i granice policije pregledavaju i testiraju na koronavirus putnike koji su jutros stigli iz Ancone Jadrolinijinim trajektom Marco Polo.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Za 60 članova posade i 93 putnika broda Marko Polo u srijedu u podne završava 14-dnevna izolacija u kojoj su bili nakon što su prije dva tjedna u jeku koronavirusa u Italiji iz Ancone doplovili u Split, doznaje se u Jadroliniji.

Oko podneva će u organizaciji Jadrolinije po članove posade kontinuirano stizati kombiji koji će ih prevoziti do njihovih mjesta prebivališta, dok će, kako se doznaje, putnici iz Duilova svojim kućama ići unajmljenim automobilima.

Cijelo ovo vrijeme izolacije na brodu se nalazilo 60 članova posade, dok je 93 putnika napustilo brod.

Dio ih je otišao u samoizolaciju svojim kućama, a dio je bio smješten u karantenu na Duilovu.

Na brodu se zateklo 57 državljana Hrvatske, devet iz Italije, šest iz Bosne i Hercegovine, pet Španjolaca, četiri Francuza, po tri Amerikanca, Britanca i Nijemca, dva državljanina Crne Gore, te jedan Kanađanin.

Dok su se nalazili u samoizolaciji i karanteni, nitko od članova posade - kapetan, oficiri, kormilari, bijelo osoblje - kao ni putnika nije imao ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Cijelo vrijeme su bili u kontaktu s epidemiolozima i redovno mjerili temperaturu.

Izdvajamo