NAPUSTIO VJEŽBU GAĐANJA

ZAVRŠILA VELIKA POTRAGA Sa strelišta HV-a u blizini Karlovca jučer nestao vojnik, našli su ga večeras u blizini Korenice, prebačen je u bolnicu

Dinara, 131018.
Na vojnom poliginu Crvena zemlja na planini Dinari odrzana je vojna vjezba Velebit 18 Zdruzena snaga
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Nikša Stipaničev / CROPIX

Ilustracija

 

U srijedu u prijepodnevnim satima sa strelišta Hrvatske vojske u Jamadolu nedaleko od Karlovca nestao je vojnik koji pohađa specijalističku vojnu obuku, doznaje Jutarnji list.

Riječ je o 27-godišnjem vojniku, pripadniku topničko-raketne pukovnije u Bjelovaru. U MORH-u nam je neslužbeno potvrđena ta informacija.

Kako doznajemo, u četvrtak kasno poslijepodne vojnik je pronađen na području Mihaljevca u blizini Korenice te je prebačen u Opću bolnicu u Gospiću. Prije toga, kako se neslužbeno doznaje, ukrao je osobni automobil u Ozlju, a nakon što je u mjestu Borje naišao na policijsku blokadu, napustio je vozilo te je pobjegao u šumu da bi kasnije bio pronađen u spomenutom Mihaljevcu.

Prema dostupnim informacijama, 27-godišnjak se nakon služenja dragovoljnoga vojnog roka prijavio za obuku za profesionalnog vojnika. Kako doznajemo, nekoliko desetak pripadnika pukovnije u Jamadolu je imalo obuku gađanja iz kalašnjikova. Nakon prvog kruga gađanja ovaj je vojnik od nadređenih tražio da ode do aparata za kavu, što mu je bilo dopušteno. No on je uzeo ruksak i pješice u odori izišao sa strelišta kroz glavna vrata. Pritom ga vojnik na porti nije zaustavio ni pitao kamo ide. Nestanak je primijećen za dvadesetak minuta, kada je drugi vojnik ustanovio da mu nedostaje ruksak.

Prvo je prebrojeno naoružanje i utvrđeno je da je sve na broju. Brzo je ustanovljeno koji vojnik nedostaje te utvrđeno kako je uzeo ruksak drugog vojnika, a svoj ostavio na strelištu. Na strelištu je ostavio i borbeni prsluk u kojem je bio i mobitel. Naši sugovornici ističu kako je vojnik tijekom dosadašnjeg služenja dragovoljnog vojnog roka i specijalističke obuke pokazao izuzetnu motiviranost za vojni poziv, ali se isticao i time što nije bio druželjubiv.

Nadležni na strelištu pozvali su vojnu policiju koja je pokrenula istragu u suradnji s civilnom policijom, a kojom će se morati utvrditi kako je moguće da vojnik bez problema neometan iziđe iz čuvanog vojnog objekta.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo