DODATAK PREHRANI

Zbog nedozvoljenih supstanci s polica hrvatskih ljekarni povučene kapsule protiv impotencije Epimen

Pokaže li se da Epimen sadrži tvari poput pravih lijekova protiv impotencije slijedi kazna do 100.000 kuna

Sanitarna inspekcija povukala je privremeno s polica hrvatskih ljekarni kapsule protiv impotencije Epimen koje su registrirane kao dodatak prehrani zato što navodno sadrže iste djelatne tvari kakve sadrže pravi lijekovi. Naime, HTV tvrdi da posjeduje dokument iz kojeg je vidljivo kako je analizom u institutu Ruđer Bošković utvrđeno da se radi o lijeku a ne o dodatku prehrani koji sadrži samo prirodne tvari.

Po tome Epimen sadrži tvari koje nisu navedene u deklaraciji proizvoda, a i njegova registracija nije prošla proceduru nužnu za puštanje lijekova na tržište. Dodatne analize koje bi trebale biti završene za mjesec dana potvrdit će ili odbaciti razlog povlačenja kapsula iz ljekarni.

Pravni zastupnik tvrtke Epimen , Marko Bekavac za HTV je rekao da se radi o podmetanju konkurencije. Je li stvarno riječ o podmetanju ili izbjegavanju rogih pravila registracije lijekova odgovoriti će novo neovisno ispitivanje u Hrvatskoj agenciji za lijekove HALMED-u. Pokaže li se da Epimen sadrži tvari poput pravih lijekova protiv impotencije tvrtku čeka kazna do 100.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:52