VJETAR I SNIJEG

Zbog zimskih uvjeta kamioni ne mogu do Rijeke

 EPH

ZAGREB - Autocesta A1 i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorene su za sve skupine vozila, a zbog vjetra su samo za osobna vozila otvorene autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja (DC8).

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te od Senja do Karlobaga i na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I.skupinu vozila), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zbog zimskih uvjeta nema slobodnog cestovnog smjera iz unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto.

Snijeg pada u Gorskom kotaru. Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva te državnu cestu DC3 Zdihovo-Rijeka. U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: Gorski kotar i Hrvatsko primorje: A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Bosiljevo 1, DC3 Zdihovo-Delnice-Rijeka, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC203 GP Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar i DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja.

Do 24. veljače do 16 sati zatvoren je Granični prijelaz Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. , zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Zbog vjetra u prekidu su katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Rijeka-Mali Lošinj, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split.

Slijedi razvedravanje, ali i olujni vjetrovi

U početku srijede većinom oblačno mjestimice s kišom, u gorskim predjelima i susnježicom i snijegom. Na sjevernom Jadranu te u gorju oborina ponegdje može biti obilna. Već prijepodne postupni prestanak kiše i djelomično razvedravanje, najprije u istočnim krajevima.

Na sjevernom Jadranu te u gorju oborina ponegdje može biti obilna. Već prijepodne postupni prestanak kiše i djelomično razvedravanje, najprije u istočnim krajevima.

U noći i ujutro još će na sjevernom dijelu puhati jaka i olujna bura, u Dalmaciji jugo, a zatim će vjetar postupno slabiti.

Najniža temperatura od 2 do 7, na Jadranu od 6 na sjevernom dijelu do 14 na južnom dijelu. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na Jadranu te na istoku od13 do 19 Celzijevih stupnjeva, prognozira za srijedu Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 16:50