TRANSPLANTACIJA

'ZDRAVIM ORGANIMA NAŠE KATARINE ŽELIMO SPASITI DRUGU DJECU' Dirljiva gesta roditelja djevojke koja je podlegla teškim ozljedama nakon strašne nesreće

    AUTOR:
    • Zadarski.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 01.08.2018. u 17:21

HRZ

 

Letačka posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovala je u srijedu ujutro s helikopterom Mi-8 MTV u akciji prevoženja organa za transplantaciju iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika do Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu, piše Zadarski.hr.

HRZ
 

Božo Ražov, otac 22-godišnje Zadranke Katarine Ražov koja je preminula u zadarskoj Općoj bolnici od posljedica teških ozlijeda zadobivenih u tragičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 22.20 u Murvici Donjoj, izjavio je kako su odlučili spasiti drugu djecu.

- Odlučili smo donirati zdrave organe naše pokojne kćeri da spasimo drugu djecu, rekao Ražov.

Njegova je kći Katarina podlegla ozljedama koje je zadobila u strašnoj nesreći kada se u njezin Seat, kojim je upravljala, zabio Mercedes njemačkih oznaka za čijim je upravljačem bio 75-godišnjak. Na mjestu događaja poginula je 75-godišnja suvozačica u Mercedesu, a Katarina je preminula u zadarskoj bolnici nekoliko dana poslije.

Katarina Ražov

Akcija transporta je započela u srijedu rano ujutro kada je najprije letačka posada poletjela s Plesa do helidroma KB Dubrava gdje je preuzela liječnički tim i nastavila dalje let prema Zemuniku.

HRZ

Kapetanica posade helikoptera Mi-8 MTV bojnica Mirna Radošević (u sredini), kopilot natporučnik Stjepan Previšić (lijevo) te tehničar letač satnik Stipe Kršinić (desno)

 

Kapetanica posade helikoptera Mi-8 MTV bojnica Mirna Radošević kazala je kako je odmah nakon slijetanja u bazu Zemunik liječnički tim sačekalo vozilo Opće bolnice Zadar gdje obavljena sva priprema za preuzimanje organa za transplantaciju.

- Već sam nekoliko puta sudjelovala u zračnom prijevozu organa za transplantaciju, a osjećaj je kao da prevozite jedan novi život i naravno cijela naša posada ispunjena je zadovoljstvom i ponosom što dajemo svoj doprinos u plemenitoj misiji spašavanja ljudskih života, dodala je Radošević.

HRZ

Uz bojnicu Radošević letačku posadu još su činili kopilot natporučnik Stjepan Previšić te tehničar letač satnik Stipe Kršinić dok je transplantacijski tim KB Dubrava za transplantaciju srca predvodio je prim. dr. sc. Robert Blažeković.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo