ISKORIŠTAVANJE TEŠKIH OKOLNOSTI

ZDRAVKO MARIĆ 'Potpuno je neprihvatljivo stavljanje radnika na minimalac samo zbog državnih potpora'

Zdravko Marić
 Goran Mehkek / CROPIX

Ministar financija Zdravko Marić ocijenio je u utorak potpuno neprihvatljivim eventualno stavljanje radnika na minimalac od 1. ožujka, kako bi se ostvarile državne potpore za ugrožene djelatnosti zbog koronavirusa.

Na pitanje kako će Vlada reagirati ako dio poslodavaca radnike od 1. ožujka stavi na minimalac i tako prvo uzme novac državi, a onda nakon nekoliko mjeseci radnike otpusti, Marić je za N1 odgovorio da je to potpuno neprihvatljivo.

"To stvarno nije nešto što je društveno prihvatljivo ponašanje u ovim okolnostima", rekao je Marić.

"Institucije funkcioniraju i zakoni se moraju poštovati", dodao je i ocijenio kako je trenutna situacija "izvanredna, teška i složena", pa za izlazak iz nje svi moraju biti svjesni njene težine, raditi zajednički i jedinstveno.

U tom kontekstu podsjetio je na pojedina "iskakanja" u neopravdanom dizanju cijena i nepridržavanju uputa stožera civilne zaštite, zbog čega su morale biti uvedene strože mjere.

"Pojedinačni primjeri ne potvrđuju ukupno pravilo odnosno način funkcioniranja, ali ih treba identificirati i na sve moguće načine svesti na najmanju moguću mjeru odnosno anulirati", rekao je Marić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:57