SJEDNICA VLADE

ZELENO SVJETLO ZA REFERENDUM O OUTSOURCINGU? Bauk: 'Imaju dovoljno potpisa'

Zagreb, 160714.Sabor RH. Predsjednik Sabora Josip Leko primio je celnike 17 sindikalnih sredisnjica, koji su predali sakupljene potpise za referendum protiv izdvajanja zajednickih slutbi iz javnog sektora (outsourcing).Na fotografiji: sindikalci s potpisima u Saboru.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Ministar uprave Arsen Bauk izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade da je za raspisivanje referenduma o outsourcingu (izdvajanju uslužnih djelatnosti) u javnom sektoru prikupljeno više od deset posto ukupnog broja birača.

Ministarstvo uprave je, prema Baukovim riječima, 5. studenog od Hrvatskog sabora zaprimilo 61 kutiju s prikupljenim potpisima građanske inicijative "Outsourcing" i utvrdilo da se u tim kutijama nalazi 608.503 potpisa.

Potom je Državni zavod za statistiku obavio provjeru ispravnosti potpisa i s 99-postotnom pouzdanošću utvrdio da vjerodostojnih potpisa ima više od 547.866, što zadovoljava kriterij od deset posto ukupnog broja birača, kaže Bauk.

Dodaje da su uočena i određena odstupanja od članka 8a do 8g Zakona o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne, područne i regionalne samouprave, pa je o tome Ministarstvo izvijestilo Sabor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:06