30 DANA

ŽELITE SE UKLJUČITI U VEGE IZAZOV? Udruga Prijatelji životinja osmislila novu kampanju, po cijeloj zemlji postavili zanimljive plakate

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 22.05.2020. u 18:02

 

Udruga Prijatelji životinja diljem naše zemlje postavila je šarene, simpatične jumbo plakate. Na njih 60 nalaze se svinje, ovce i kokoši koji šalju poruku: želim živjeti.

Nova je to kampanja udruge koja potiče ljude da se uključe u njihov Vege izazov - riječ je o 30 dana dugom "izazovu" u sklopu kojeg će svima koji im se prijave na mail slati recepte, savjete, zanimljivosti i mnoštvo informacija vezanih za veganstvo, a sve kako bi se ljude potaknulo na pozitivnu promjenu jelovnika, koja nikoga neće koštati života.

 

- Kao što volimo pse i mačke, pokažimo da volimo i druge životinje. Pustimo ih da veselo trče po zelenim livadama ili plivaju u modrim morima, osjete toplinu sunca na svojoj koži i svježi zrak u svojim plućima. Ne otimajmo mlijeko telećima, jaja kokama, meso svinjama i med pčelama. Odaberimo moć koju imamo za stvaranje sretnijeg svijeta i za njih, u kojemu nema mjesta za okrutnost, mučenje, patnju i smrt - kažu iz Prijatelja životinja i dodaju kako je dobro poznato da krave, pilići, svinje, koze, ovce, guske, patke, ribe i druge životinje imaju jednaku potrebu kao i ljudi za ljubavlju, društvom i potomstvom. Jednako osjećaju radost, sreću, tugu i bol, znatiželjne su i inteligentne, vole se igrati i pokazuju zahvalnost, pa čak i sram.


Na Vege izazov može se prijaviti na njihovoj web stranici www.prijatelji-zivotinja.hr. Za sada im dobro ide - u samo jednome danu imaju čak 30 prijava.

Izdvajamo