AKCIJA AGRAM

ŽELJKA MARKIĆ U USKOKUMilan Bandić je inicijativi 'U ime obitelji' štandove prvodarovao, pa ispostavljao fakture?

Fakture su se počele pojavljivati kad se o svemu tome počela raspitivati policija
Zagreb, 031014.Trg bana Josipa Jelacica.Press gradjanske inicijative U ime obitelji.Na fotografji: Zeljka Markic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Članovi građanske inicijative U ime obitelji, Željka Markić i njeni kolege, navodno su završili na razgovoru u PNUSKOK-u, ako je vjerovati kuloarima, jer istražitelji sumnjaju da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u rujnu ove godine predstavnicima inicijative gratis ustupio štandove Tržnica Zagreb, na kojima su ovi potom prikupljali potpise za referendum “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”.

Kako doznajemo od dobro upućenih izvora, policija od Zagrebačkog holdinga, u čijem sastavu posluju Tržnice, još nije službeno zatražila niti izuzela bilo kakvu dokumentaciju, a po tom se pitanju službeno nije htio očitovati ni glasnogovornik gradske tvrtke.

“Uputite službeni upit u Holding, ja te informacije ne mogu komentirati”, rekao je glasnogovornik Tržnica Zagreb Miroslav Pupić Bakrač.

Besplatni štandovi

Ipak, kako Jutarnji doznaje od svojih izvora, istražiteljima je za oko najviše zapela činjenica da su se računi, odnosno fakture za “besplatne štandove” najednom magično počele pojavljivati nakon što se u kuloarima pročulo o Bandićevoj donaciji, a posebno pošto se o svemu tome počela raspitivati i policija. To, naravno, ne bi bila prva Bandićeva donacija udruzi kojoj je na čelu Željka Markić.

Pritisak institucija

Odlukom gradonačelnika, članovi inicijative ranije su već dobili 120 tisuća kuna za njihov portal narod.hr, a udruga je na korištenje dobila i gradski prostor.

Da su članovi inicijative pozivani na razgovor od strane istražitelja PNUSKOK-a, javnosti je otkrila sama čelnica inicijative Željka Markić, koja je pritom ustvrdila da se zapravo radi “o pokušaju pritiska državnih institucija na inicijativu i građanske aktiviste koji postavljaju pitanje kako u Hrvatskoj možemo imati 3,5 milijuna punoljetnih osoba, ali 4 milijuna birača”.

Da su na razgovor pozvani baš zbog korištenja zagrebačkih štandova, niti Markić niti odvjetnik udruge Krešimir Planinić nisu htjeli potvrditi jer su sve osobe pozvane na razgovor morale potpisati izjavu o tajnosti podataka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:22