BIVŠI GUVERNER KREĆE U NOVE POSLOVE

Željko Rohatinski: 'Vraćam se u Agrokor, a dobio sam poziv i iz Goldman Sachsa'

- Naravno da 12 godina teškog posla ostavlja tragove na čovjeku uključujući i njegove emocije. Tih 12 godina je bilo razdoblje u kojem sam nastojao u poslovnom smislu dati svoj maksimum, u kojem sam uspostavio i vrlo dobre međuljudske odnose kako u HNB-u tako i izvan njega. Zato je logično da odlazak s ove funkcije znači i prekid s jednim razdobljem i načinom života i rada. Što se tiče planova za budućnost, dobio sam nekoliko konkretnih međunarodnih i domaćih poslovnih ponuda. Imam mogućnost da se o njima konkretno izjasnim do 6. kolovoza kada mi prestaje radni odnos u HNB-u i izabrat ću onaj posao na kojem vjerujem da mogu pružiti najviše, uz uvjete rada koji su međunarodno konkurentni - rekao je u intervjuu za Novi list bivši guverner Željko Rohatinski.

- Istina, dobio sam poziv iz Goldman Sachsa da postanem član njihovog »advisory boarda« što konkretno znači da budem njihov poslovni savjetnik za poslove koje obavljaju u Srednjoj Europi i posebno u našoj regiji. Posao u Goldman Sachsu, a obavio sam konkretne razgovore s njihovim predstavnicima, nije posao u punom radnom vremenu, već posao koji se obavlja prema potrebi i koji na neki način može predstavljati dobru dopunu nekom drugom redovnom poslu, no ne i nešto što bi u cijelosti ispunilo moje radne kapacitete - rekao je Rohatinski.

Rohatinski je potvrdio da je jedna ponuda i ona Agrokorova koju će najvjerojatnije i prihvatiti.

- Od početka je postojao jedan gentlemanski dogovor između gospodina Todorića i mene da se mogu vratiti u kompaniju ukoliko to želim. Razmišljam i da prihvatim obje opcije, i Agrokor, i Goldman Sachs, što je moguće, uz pretpostavku da poslovi nisu u konfliktu interesa - rekao je za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:24