NE MOŽE S NJOM BITI U PRITVORU

ŽENA KOJA JE ZAKLALA SVOG NEVJENČANOG SUPRUGA RODILA DJEVOJČICU Slađana je u zatvorskoj bolnici, a dijete će joj odmah oduzeti

Slađana Brkić (lijevo), očevid, Dejan Slivar (desno)
 podravki.hr, epodravina, facebook

Slađana Brkić (28) koja je nevjenčanog supruga Dejana Slivara usmrtila dva puta nožem u srce, i to pred troje djece, prije nekoliko dana je rodila djevojčicu, potvrdio je glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Darko Galić.

Kazao je kako je istraga u tijeku i kako je to jedino što može reći, no novinari epodravine saznali su da su i dijete i majka dobro.

Krvavo ubojstvo Slađana je učinila u visokom stupnju trudnoće, nakon čega je ozlijeđena primljena na odjel koprivničke psihijatrije.

U međuvremenu joj je određen istražni zatvor te je prebačena u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

Slađana već ima dijete, sina od pet i pol godina, koje je udomljeno, a novorođenče će joj biti oduzeto, jer s njom ne može ostati u istražnom zatvoru, piše epodravina.

Kako drugog roditelja nema, a nije poznato je li to bio Slivar, brigu o bebi preuzet će Centar za socijalnu skrb.

Naime, dijete može biti s majkom u požeškoj kaznionici do tri godine starosti, no tek nakon izrečene presude, tako da će Slađana još neko vrijeme provesti u istražnom zatvoru, bez bebe. Hoće li tražiti dijete nakon presude, koja će vrlo vjerojatno biti zatvorska, nije poznato.

Slađana je navodno riječki Centar za socijalnu skrb molila da je smjeste u sigurnu kuću jer je bila žrtva obiteljskog nasilja, a zamolila je i da njezinu djetetu osiguraju privremenu skrb jer je smatrala da mu je ona sama trenutačno ne može pružiti zbog zdravstvene i financijske situacije.

Ipak se u međuvremenu pomirila s izvanbračnim suprugom i vratila u mjesto Gola na granici s Mađarskom, u kojem je on živio, a nadležnost nad njom preuzeo je Centar za socijalnu skrb Koprivnica pa se zahtjevi predani u Centru za socijalnu skrb Rijeka nikad nisu realizirali. Šest dana nakon što je prijavila prebivalište u mjestu Gola ubila je izvanbračnog supruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:26