REAGIRALI NA INTERVJU

ŽESTOKE REAKCIJE NAKON ŠTO JE PLENKOVIĆ SDP-ovce 'POSLAO' U PODRUM 'Ponijelo ga je Putinovo hapšenje oporbe, ali Hrvatska još nije Rusija...'

Bojan Glavašević i Peđa Grbin
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Nekoliko zastupnika SDP-a reagiralo je nakon što je premijer Andrej Plenković danas u intervjuu za RTL izjavio kako 'sramotni skeč troje saborskih zastupnika SDP-a' ne može proći u ozbiljnoj politici.

- To je 'no go'. Oni se s takvim mogu šaliti u svom kružoku u nekom podrumu uz pivu, kavu ili vino, ali ne u ozbiljnoj politici. To im nećemo dopustiti, rekao je Plenković.

Na svojoj Facebook stranici, Peđa Grbin usporedio je Plenkovića s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

- Vjerojatno ponesen Putinovim hapšenjem oporbe i naš se premijer odlučio određivati što oporba smije, a što ne smije činiti i govoriti. Ali, Hrvatska još uvijek nije Rusija i u Hrvatskoj mi predsjednik Vlade još uvijek neće određivati što smijem, a što ne smijem raditi. Dragi Andrej, da se malo poslužim tvojom retorikom, to je u Europskoj uniji 'no go', napisao je Grbin.

- Ako će tvoji ministri i prihvatiti da ih postrojavaš, da im jasno daš do znanja da će raditi samo po tvome ili neće uopće i u samo dva dana promijeniš uvjete pod kojima su ušli u Tvoju Vladu, mi iz oporbe nećemo, kazao je.

Na Twitteru se oglasio i Arsen Bauk, koji je napisao: 'Sutra se vidimo na Markovom trgu. Baš me zanima kako će nam 'ne dopustit''.

Osim Bauka, više objava na Twitteru imao je i Bojan Glavašević, koji se osvrnuo na cijeli intervju.

- Je li netko Plenkoviću objasnio što je demokracija? Kako točno planira "ne dopustiti" zastupnicima da rade? Hoće nas hapsiti? - napisao je Glavašević u prvoj objavi.

- Većina muškaraca o Janičinim rezultatima može samo sanjati,ali Plenković misli da su ugrožene jer nisu bile u pratnji muškaraca? Seksizam, rekao je Glavašević na Plenkovićev komentar kako je Kostelić bila 'bez muškaraca', pa se osvrnuo i na reformu obrazovanja.

- Tko god je mislio da za kurikularnu reformu ima nade jer je ministrica super, poslušajte što kaže premijer. Ništa od toga, napisao je Glavašević, i potom se bacio na podulje komentiranje kroz nekolicinu objava na Twitteru.

- "Performans" je trebao otvoriti temu kvalitete javne komunikacije. Rekao bih da smo uspjeli. AP-u je možda to šala, ali priča o tome. Uostalom, koliko je teško shvatiti?Nije lijepo vrijeđati nikoga pa ni političare, ali tko želi trebao bi to moći činiti bez da ide u zatvor. To se zove sloboda govora,zaštićena je čl. 38 Ustava."Performans" nije banalizirao uvrede Janici Kostelić nego drakonsku kaznu za izgovorenu riječ. Kada pročitate vijest: "7 ljudi osuđeno na zatvor zbog vrijeđanja političara" - pada li vam na pamet Hrvatska ili neka druga zemlja? E pa, nije neka druga zemlja nego je Hrvatska. A premijer je u intervjuu poručio i nama u SDPu i građanima da izvolimo biti kuš oko toga, napisao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:16