HLADNO I VJETROVITO

ZIMA SE VRATILA U NAŠE KRAJEVE Na Zavižanu pada snijeg, bura zatvorila autoceste!

 Robert Fajt / CROPIX

Nakon ljetnih vrućina početkom svibnja, zima kao da se vratila u naše krajeve. Snijeg pada na velebitskom vrhu Zavižan, a bura od jutros puše orkanskom jačinom, piše HRT .

Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri u podne se temperatura spustila na 3,4 Celzijeva stupnja. Tako niska temperatura na Svetom Juri nije uobičajena za ove doba godine.

Zbog bure podvelebitska dionica autoceste je zatvorena za sav promet. Na Masleničkom mostu bura je nemilosrdna , najjači udari su oko 130 kilometara na sat. Umjesto preko Masleničkog mosta, promet teče obilazno, starom velebitskom cestom.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Na Krčkom mostu promet je zabranjen za vozila prve skupine. Prekinute su trajektne linije Prizna-Žigljen, Valbiska-Lopar i Stinica-Mišnjak te katamaranska Novalja-Rijeka. Bura bi do navečer trebala oslabjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:47