POTPREDSJEDNIK SDP-a

ZLATKO KOMADINA 'Desnicu je u Hrvatskoj uzdrmala teška desnica, a mi smo građanima vratili povjerenje u socijaldemokraciju'

Zlatko Komadina
 Ranko Šuvar / CROPIX

Potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u emisiji Hrvatskog radija Intervju tjedna u subotu je govorio o prednosti SDP-a u odnosu na HDZ, što pokazuju zadnje ankete.

- Mislim da smo građanima vratili povjerenje u socijaldemokraciju. Građani gube povjerenje u desnicu, posebno zato što je uzdrmana teškom desnicom, rekao je Komadina.

Osvrnuo se i na objave predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, nazvavši ih neprimjerenima. Smatra da su i one doprinijele padu podrške HSS-u.

SDP je, kaže Komadina, potpisao sporazum o zajedničkom izlasku na izbore s HSS-om, a tu je još i HSU.

- Problem je u nestajanju liberalnog dijela i opasnost je da te stranke padnu ispod 5 posto, zato što će pola glasova od onih koji su glasali za te stranke, otići HDZ-u. Odnosno, dijele se glasovi dvjema najjačim strankama. Nama nije problem ići s našim partnerima stranačke provenijencije lijevo i centar, s time da moraju biti realni u pregovorima, rekao je Komadina za Hrvatski radio.

Kada je riječ o predsjedničkim izborima, Komadina kaže da je za uspjeh Zorana Milanovića zaslužan SDP, ali i sam Milanović. Ipak, smatra da mu je nesuvislim ponašanjem i izjavama pomogla i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Kada je riječ o suspenzijama u SDP-u, Komadina kaže da u stranci mora biti reda.

- SDP je tu pokazao svoju kohezijsku politiku, a Davor Bernardić, da nije osvetoljubiv, kaže Komadina i dodaje da je logično da Bernardić bude i kandidat za premijera jer su to uglavnom predsjednici pobjedničke stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:19