PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Zlatko Šimić: Objavite i popis onih koji žvaču klice poriluka

Oni, Prijatelji životinja, zaboravili su još jedno ime. Presudno. Ono spaljeno, psa Žuće kojeg su u Vinkovcima polili benzinom dok su usput mačkama kopali oči.
 Udruga dr. Ivan Rostaš / CROPIX

ZAGREB - Oni vole nositi krzno. Životinjsko. Toplo, udobno i nekome oku ugodno. I neandertalci iz muzeja u Krapini također su nosili krzno. Oni su ubijali životinje zbog hrane i odjeće.

Ovi koji danas nose krzno ne ubijaju životinje, neki čak i ne jedu meso. Ovi drugi, kojima smeta što oni vole krzno, poslali su nam listu u kojoj imenom i prezimenom navode tko su oni. Ne prskaju njihova krzna sprejem, nego pale svijeće ispred dućana u kojima se prodaje krzno.

Oni, Prijatelji životinja, zaboravili su još jedno ime. Presudno. Ono spaljeno, psa Žuće kojeg su u Vinkovcima polili benzinoim dok su usput mačkama kopali oči. To je ime koje nedostaje i zbog kojeg me imena ovih s popisa uopće ne zanimaju. Čak bih prozvanima savjetovao da objave popis svih onih koji okrutno žvaču klice tek procvalih klica poriluka. Ne znam jeste li vidjeli kako su nježne i malene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:13