PORUKA POMIRBE

Zlatko Sudac: 'Želim da naša zemljica ne bude podijeljena!'

 Tom Dubravec / EPH

PETRINJA - Velečasni Zlatko Sudac obratio se javnosti s porukom mira i pomirbe upućenoj političkim elitama, javlja Nova TV.

Karizmatik je poslao poruke narodu i državi iz Petrinje, gdje predvodi tri velike duhovne obnove ususret blagdanu Tijelova. Prvi put u javnosti nakon dužeg izbivanja. Velečasni Zlatko Sudac, karizmatik kojem na duhovne obnove dolaze tisuće vjernika, ususret Tijelovu, danas iz Petrinje šalje poruku političkim elitama.

'Želim da naša zemljica ne bude podijeljena, želim da se sve kosti iskopaju, želimo da svi sinovi desnih i lijevih da se poštuju i vole', rekao je Sudac. Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović ovom prigodom zahvalio se i biskupu Košiću koji u ovom susretu ima veliku ulogu.

'Želimo jedan lijepi suživot, želimo svim građanima ovoga grada, Hrvatima, Srbima, Muslimanima, Bošnjacima svima želimo da se poštuju', kaže Sudac.

Otišao je velečasni i korak dalje, promičući prava svih manjina u društvu. 'Kako god se vi zvali bili vi gay ili antifašisti ili muslimani bili vi nevjernici ili vjernici, što god bili, bili vi živo biće - i pas cvili kad izgubi svoje štene', rekao je Sudac.

Velečasnom Zlatku Sudcu uručeno je nekoliko petrinjskih simbola, između ostalih i zlatnik s likom pape Ivana Pavla Drugog. U istoimenoj župi u Petrinji Zlatko Sudac predvodit će duhovne obnove sve do blagdana Tijelova, piše Dnevnik Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:22