ŠTO SLIJEDI?

ZNAKOVITA STIEROVA IZJAVA 'Kada god budu izbori u HDZ-u, alternativa ovom stranačkom vodstvu će biti spremna. Građani su nam poslali poruku'

 
Davor Ivo Stier
 Goran Mehkek / CROPIX

- Alternativa ovom stranačkom vodstvu, kad god bili izbori, bit će spremna. Dakle, ja očekujem da stranačka tijela, kao što je najavljeno, što prije definiraju kada će biti ti izbori i da donesu sve provedbene akte da se izbori mogu organizirati i provesti - kazao je HDZ-ov saborski zastupnik Davor Ivo Stier, odgovarajući u Saboru na novinarsko pitanje očekuje li da će unutarstranački izbori biti u statutarnom roku. Stier je kazao kako će onda članice i članovi HDZ-a izabrati kojim smjerom žele ići.

- Izabrat će što žele promijeniti, što možda žele i ostaviti, koga žele promijeniti... Onda moramo ujediniti stranku i tako izaći jači iz unutarstranačkih izbora i pobijediti na parlamentarnim izborima - kazao je Stier, te dodao kako su građani poslali poruku.

- Jasno su nam rekli i na europskim izborima, i na ovim predsjedničkim, što žele da se promijeni. Poslali su jasnu poruku što se tiče borbe protiv klijentelizma, što se tiče i samog političkog identiteta HDZ-a. Postoji alternativa u HDZ-u koja je spremna provesti te promjene koje moraju biti odlučne, institucionalne i brze. Odlučne jer moramo doista čuti što su nam građani rekli, biti spremni promijeniti ono što se mora promijeniti, a zadržati sve ono dobro. Institucionalne jer nema rušilačke politike. Moramo biti odgovorni i prema državi i prema poziciji RH danas u Europi. Moraju biti u skladu sa Statutom, i brze jer taj proces unutarstranačkih izbora mora biti otvoren i demokratski, ali isto tako i kratko trajati. Ne bi bilo dobro za rejting stranke da dugo traje - kazao je Stier.

Za Karla Resslera je kazao da se s njim nije susreo, ali da o njemu misli sve najbolje, te da smatra da ima pravo iznijeti svoje mišljenje. Komentirao je i raspravu o ministrici obrazovanja Blaženki Divjak, te kako će glasati o opozivu.

- Kao što znate, nisam zadovoljan s ovakvom vladajućom koalicijom. O tome sam se izjasnio kad je trebalo, kad se ta većina stvarala. Danas, kad Hrvatska predsjeda EU-om, kad su nam i parlamentarni izbori vrlo blizu, treba biti odgovoran prema državi. Neka ovo što je sada vladajuća većina odradi taj posao do kraja, a hrvatski građani će onda odlučiti na parlamentarnim izborima – rekao je Stie

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:49