ZNANSTVENIK U IZBORNOJ UTRCI

Znanstvenik bogate karijere Tome Antičić priključio se listi Matije Posavca za EU parlament

 
 Dragan Matić / HANZA MEDIA

Dr. sc. Tome Antičić, ugledni hrvatski znanstvenik i jedan od najbližih suradnika ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, priključio se u srijedu listi međimurskog župana Matije Posavca te će na predstojećim izborima za EU parlament nastupiti kao nestranački kandidat.

"Mogu potvrditi da sam prihvatio ponudu Matije Posavca i da ću biti visoko na listi kandidata za Europski parlament. Moja jedina dva uvjeta bila su da budem nestranački kandidat i da imam slobodu u kreiranju programa za znanost, obrazovanje i high-tech industriju, što je gospodin Posavec prepoznao i dao mi punu podršku", rekao je Antičić.

Antičić je doktorand svjetski priznatog Sveučilišta Johns Hopkins te bivši zaposlenik CERN-a u kojem je razvijao analitičke programe i detektore, koji i danas služe u otkrivanju svemira i raznim ostalim istraživanjima najvećeg svjetskog laboratorija. Na funkciju državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja došao je nakon uspješnog petogodišnjeg mandata ravnatelja Instituta Ruđer Bošković.

U samo godinu i pol mandata u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u resoru EU fondova i znanosti državni tajnik Antičić stavio je u fokus zadržavanje mladih znanstvenika, te je otvorena prilika za zapošljavanje oko 255 mladih znanstvenika kroz projekte Znanstvenih centara izvrsnosti te Projekta razvoja karijera mladih istraživača Zaklade za znanost.

"Ponosan sam što se našem timu uspješnih i dokazanih ljudi i novim licima u hrvatskoj politici priključio i nestranački stručnjak, za kojeg bih rekao da su mu znanost, istraživanja i inovacije drugo prezime. Tome Antičić utjelovljuje upravo ono što želim ponuditi biračima – jako puno rada za perspektivniju i bolju budućnost. Rezultati njegova rada govore sami za sebe – od zasluga za povijesno priključivanje Hrvatske CERN-u i uvođenja Hrvatske u Europsku svemirsku agenciju pa sve do ugovaranja čak 2,5 milijarde kuna iz EU fondova za hrvatsku znanost", rekao je Posavec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:58