PROSVJED

ZNATE LI GDJE ĆETE DANAS BITI U 15.30? U gradovima diljem Hrvatske mogao bi zavladati kaos, a policija prijeti kaznama

 
 Marko Todorov / CROPIX

Građanska inicijativa 'Stop rastu cijena goriva!' za danas između 15.30 i 16.30 je organizirala novu prosvjednu akciju na cestama diljem zemlje koja ovaj put neće trajati samo deset minuta, već čitav sat, javlja Dnevnik.hr.

Prvi prosvjed #ugasimotor održan je 15. lipnja no u njemu je sudjelovalo samo 2572 vozila. Ovaj put organizatori se nadaju puno većem odazivu.

No kako je policija u nekim gradovima poput Osijeka pisala kazne sudionicima prosvjeda, organizatori su poručili da oni zapravo 'ne organiziraju ni punktove, ni građane već da se oni samoorganiziraju i na vlastitu odgovornost sudjeluju u akciji #ugasimotor te da je važno je da osiguraju jedan trak za nesmetano kretanje hitne, vatrogasaca i policije'.

No iz policije poručuju da će biti kažnjeni svi koji budu ometali promet.

"Policija će pratiti stanje na hrvatskim prometnicama kao što to inače čini te će adekvatno tome, ukoliko dođe do bilo kakvih zastoja, osigurati alternativne pravce ako će to biti moguće. Policijski službenici postupat će prema prekršiteljima koji će na prometnici inicirati zaustavljanje vozila i time ugroziti druge sudionike u prometu ili predstavljati smetnju za normalno odvijanje prometa. Pozivamo građane na poštivanje prometnih propisa koji osiguravaju sigurno i nesmetano odvijanje prometa za sve sudionike", odgovorili su iz MUP-a.

Inače, organizatori iz inicijative 'Stop rastu cijena goriva!' kažu kako su im se javili brojni građani koji su najavili da će se priključiti prosvjednoj akciji kojom se traži da se cijena goriva spusti ispod 9 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:16