VREMENSKA PROGNOZA

ZORAN VAKULA NAJAVIO NAJHLADNIJE DANE U OVOME TRAVNJU Kiša će padati i u narednom razdoblju, a u petak nam stiže i snijeg

 
Zoran Vakula
 Tea Cimas, Biljana Gaurina / Cropix

Kiša koja diljem Hrvatske pada već danima nastavit će se i u narednom razdoblju, posebno u središnjoj Hrvatskoj. Pritom će se i temperatura zraka sniziti, zamjetnije u unutrašnjosti, posebice u četvrtak i petak, koji bi ponegdje mogli biti i najhladniji dani u ovome travnju, ističe u HRT-ovoj vremenskoj prognozi Zoran Vakula.

"Stoga ne treba čuditi ako se u noći na petak i u petak ujutro mjestimice u zapadnim krajevima, osobito u gorju, nakratko pojave i snježne pahulje", prognozira HRT-ov meteorolog.

Osjećaj svježine od četvrtka do subote u većini će unutrašnjosti pojačavati i sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom dijelu Jadrana i bura, a jugo i jugozadnjak zadržavat će se do subote uglavnom u južnijim krajevima.

Uz promjenjivo vrijeme nastavit će se izmjena sunčanih i kišnih razdoblja, uz koja će nas atmosfera darivati paletom boja, pa i barem ponekom dugom, otkriva Vakula.

Danas nas čeka umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu te pljuskove i grmljavinu. Ponegdje će biti izraženijih pljuskova uz obilniju oborinu, ponajprije u unutrašnjosti u drugom dijelu dana.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, uz nestabilnosti lokalno pojačan, a na Jadranu zapadni i jugozapadni, popodne u okretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 15 do 20, u gorju i u središnjim predjelima od 10 do 15 °C.

DHMZ
Vrijeme danas

Promjenjivo, na kopnu i pretežno oblačno, povremeno s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom bit će i sutra. Još u noći na četvrtak u sjevernim predjelima obilna oborina. U unutrašnjosti je mjestimice moguća magla.

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će slabo do umjereno jugo krajem dana na sjevernom dijelu okrenuti na buru. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na Jadranu 9 i 13, a najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu i u Slavoniji od 14 do 17 °C.

DHMZ
Vrijeme sutra

Uz pad temperature u petak ponajprije u gorju može pasti malo snijega. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu jugo koje će već u četvrtak na sjevernom dijelu okrenuti na umjerenu do jaku buru koja će se do subote proširiti duž cijele obale. Na kopnu svježije, a na Jadranu temperatura zraka bez veće promjene.

DHMZ
Prognoza za iduća tri dana

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:32