SUDSKA ODLUKA

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Slavonskom Brodu pred stečajem

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 04.06.2019. u 14:59

Pag, 040519.
Veceras je u Pagu odrzana liturgijska poboznost i javno stovanje Svetoga Trna - svecana misa sa Svetim Trnom. Tako je obnovljena Procesija sa Svetim Trnom u zupi Uznesenja BDM u Pagu, prvi put nakon 74 godine sto se nije odrzavala, jer su tu procesiju bile zabranile komunisticke vlasti. Sveti Trn paske benediktinke vec sedam stoljeca cuvaju u Pagu. Foto: Jure Miskovic / CROPIX
CROPIX

Ilustracija

Trgovački sud u Osijeku donio je zaključak kojim se poziva vjerovnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije (BDM) u Slavonskom Brodu, koji je i podnio prijedlog za otvaranje stečaja, da u roku od osam dana dostavi valjane isprave "kojima će učiniti vjerojatnim postojanje svoje tražbine prema dužniku".

U sudskom zaključku se navodi i da će se, ukoliko predlagatelj ne dostavi zatražene dokumente u navedenom roku, prijedlog za otvaranje stečajnog postupka odbaciti kao nedopušten.

Sudska odluka uslijedila je nakon što je sredinom travnja objavljen oglas u kojem je navedeno da ukupan dug te župe, a na temelju rješenja Fine, iznosi 303.852 kune. U zahtjevu Fine za provedbu skraćenog stečajnog postupka navodi se i da ta brodska župa nema zaposlenih te ima otvoren račun i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci.

Na temelju prijedloga Fine sredinom travnja sud je objavio oglas u kojem se pozivao velečasni Krunoslav Karas da u roku od petnaest dana dostavi popis imovine i obaveza Župe, a istovremeno su i pozvani vjerovnici da predlože otvaranje stečajnog postupka te uplate 10.000 kuna za podmirenje troškova.

U najnovijem sudskom rješenju stoji da je vjerovnik koji je podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka uplatio zatraženi predujam, ali nije dostavio valjane dokumente o postojanju i iznosu svoje tražbine prema župi te je pozvan na dopunu prijedloga.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo