ODGOVOR NA OPTUŽBE

Župan Boban ogradio se od izjava Marka Bekavca

Blaženko Boban
 Nikola Vilic / CROPIX

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban ogradio se u srijedu od jučerašnjih izjava bivšeg načelnika te Policijske uprave i djelatnika u sjedištu te županije Marka Bekavca, koji je optužio ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniela Markića da ne vlada sustavom "jer mu miševi kolo vode" te ustvrdio kako ga ucjenjuju Milijan Brkić i Tomislav Karamarko.

- Što se tiče njegovih izjava o stanju u obavještajnoj službi i određenih radnji, ističem da sam o svemu obaviješten iz medija i naravno da se kao župan ograđujem od takvih izjava jer o tome nemam saznanja - navodi u pisanoj izjavi župan Boban.

Bekavac je na konferenciji za novinare u utorak zatražio Markićevu ostavku.

- Tražim ostavku i kazneni progon gospodina Markića, koji očito nije dorastao funkciji koja mu je provjerena. Upao je u kokošinjac Milijana Brkića i Tomislava Karamarka. U vrijeme dok su oni imali vodeće uloge u SOA-i zaposleno je više od 200 ljudi koji nisu prošli sigurnosnu provjeru ili su je pali - rekao je Bekavac.

Boban je danas istaknuo kako on nije za to da djelatnici županije javno komentiraju rad državnih tijela.

- Napominjem da je press konferencija dotičnog djelatnika organizirana izvan prostora županije i u slobodno vrijeme te nema nikakve veze sa županijom ni sa mnom osobno - rekao je župan Boban. Također je dodao kako je Bekavac konferenciju za novinare organizirao samovoljno i bez znanja nadređenih.

Boban je opovrgnuo i medijske navode da je Bekavac njegov savjetnik.

- Točno je da Bekavac radi na radnom mjestu savjetnika za nacionalne manjine i sigurnost u upravnom odijelu za zajedničke poslove Splitsko-dalmatinske županije. Pri tom pod sigurnost mislimo na sigurnost u prometu i sigurnost djelatnika na radu. To su poslovi koje dotični djelatnik obavlja - objasnio je župan Boban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:16