ALOJZIJE ASIĆ

ŽUPNIK KOJI NIJE HTIO PRIČESTITI DJEČAKA S DOWNOM 'Bilo mi je neugodno, pokvarena je sva atmosfera i svoj je djeci tom scenom upropašteno sve!'

 NOVA TV screenshot

Župnik Alojzije Asić, nakon skandala koji je izbio jer nije s ostalim prvopričesnicima htio pričestiti dječaka sa sindromom Down, Adama Kadića (11), kazao je kako je njegova savjest čista, piše Dnevnik.hr.

Za Novu Tv objasnio je kako je cijela priča počela prije dva tjedna kada su se sva djeca pripremala za primanje hostije.

- Kad sam ja pokazao neposvećenu hostiju i htio je Adamu dati, on je uporno odbijao: ne, muka, ne!', kaže župnik Asić.

Zbog toga je, kaže župnik, Adama htio poštedjeti poteškoća i staviti ga da sjedi uz roditelje, na klupi do svetišta. No, zbog nagovora Adamove majke, župnik kaže kako je popustio i pristao staviti Adama na oltar s ostalim prvopričesnicima.

- Moja je savjest čista, bistra jer sam samo želio dobro - ističe.

Župnik je tek na nagovor vjernika u crkvi i majke, dao hostiju Adamu u ruku, nakon što je dječak nije želio uzeti na usta.

- Zašto mi se to dogodilo, zašto sam popustio roditeljima, zašto to nije ostalo onako kako sam zamislio? Bilo mi je neugodno, pokvarena je sva atmosfera, sve je propalo! Zapravo je i svoj djeci tom scenom upropašteno sve! - ističe župnik Asić.

Mišljenja mještana su podijeljena.

- Da se mene pita, oduzela bi mu sva prava koja on ima, a daje si ih i previše! - kaže nam jedna mještanka.

- Trebao je pričestiti, ali meni je naš župnik osobno jako dobar. Nisam baš zato da ide iz sela - smatra drugi mještanin, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:26