ISPRAVAK

ZVONIMIR LAUŠIN 'Nije točno i nije istinito da mi je zbog propusta ili nepotizma dana bilo kakva funkcija'

Zvonimir Laušin zastupan po odvjetničkom društvu Mihočević & Bajs:

Ispravak informacije objavljene na portalu www.jutarnji.hr pod naslovom „PROPUST ILI NEPOTIZAM? NEOBIČNA ODLUKA U DRŽAVNOM ZAVODU: Ravnatelj HZZO-a dopunom odluke dao funkciju sinu svoje zamjenice“ od dana 3. prosinca 2018. godine.

1. Nije točno da bi imenovanje gosp. Zvonimira Laušina kao člana radne skupine za projekt „Uvođenje i nadogradnja sustava za plaćanje i mjerenje učinkovitosti bolničkog sustava“ predstavljalo propust ili nepotizam.

2. Nije točno da je ravnatelj HZZO-a „dao funkciju“ gosp. Zvonimiru Laušinu.

3. Nije točno da je gosp. Laušin imenovan kao član radne skupine zato što je sin zamjenice ravnatelja HZZO-a Veronike Laušin.

Zvonimir Laušin imenovan je kao član radne skupine na prijedlog Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske u kojoj obavlja poslove ekonomskog savjetnika. Članstvo u radnoj skupini ne predstavlja nikakvu „funkciju“ jer se ne radi o zaposlenju, a gosp. Laušin je pridruženi član koji nema pravo glasa pa tako niti izravan utjecaj na odluke koje će radna skupina donositi. Osim toga, za sudjelovanje u radu navedene radne skupine gosp. Laušin ne prima niti će primiti ikakvu naknadu pa se ne radi o lukrativnoj funkciji kako se to u članku insinuira. Gosp. Laušin nije imenovan u radnu skupinu zato što je sin Veronike Laušin, nego kao predstavnik Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske kao jednog od zainteresiranih socijalnih partnera.

Slijedom navedenog, gosp. Zvonimir Laušin odlučno odbacuje kao netočne i neistinite sve navode kojima se insinuira da mu je zbog propusta ili nepotizma dana bilo kakva funkcija odnosno da je imenovan u radnu skupinu zato što je sin Veronike Laušin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:01