NOVO POJAČANJE MOSTA

ZVONIMIR TROSKOT 'HDZ i SDP su jednaki. Nema problema da se oni skupe u jednu koaliciju. HDZ je donio Istanbulsku pa im je SDP pljeskao'

Zvonimir Troskot
 Boris Kovacev / CROPIX

Gostujući u studiju N1 televizije, aktivist i bivši nogometaš Zvonimir Troskot, najnovije pojačanje Mosta, rekao je da se toj političkoj opciji priključio jer mu se svidjelo što ta stranka predlaže po pitanju transparentnosti trošenja sredstava od strane saborskih zastupnika, djelatnika u pravosuđu i drugih.

"Kada sam vidio da su Marin Miletić i obitelj Raspudić pristupili stranci, nisam sumnjao da pripadam toj grupaciji. Iako su oni neovisni, oni su dio nas i mislim da taj njihov stav ne postoji i da će se za hrvatske građane boriti kao i svi mi u Mostu", rekao je Troskot za N1.

Rekao je da on radi u privatnom sektoru te da je za angažman u inicijativi "Narod odlučuje" uzeo neplaćeni godišnji.

"Relacija SDP-HDZ onemogućila nam je provođenje referenduma, a ja se nisam mogao više angažirati tada, no vjerujem da se danas možemo bolje ekipirati i napraviti promjene koje imamo u planu. Most je uspio stvoriti jednu čistu platformu s mišljenjem oko pravosuđa, ekonomije, pa i svjetonazora, i da smo nikada snažniji. Mi se nismo samo ideološki pozicionirali, nego na svim sferama", dodao je Troskot.

Upitan o koaliciji SDP-a i HDZ-a, kazao je kako je politika nakon izbor vrlo interesantna, kao i da je već bilo je koalicija koje nitko nije mislio da će se dogoditi. "Oni su jednaki kadrovski, ideološki i programski. Nema problema da se oni skupe u jednu koaliciju. HDZ je donio Istanbulsku, pa im je SDP pljeskao. Milanka Opačić je iz SDP-a prešla kod Bandića, da bi podržala HDZ", pojasnio je Troskot.

"Most je puno dobio svojim pojačanjima, a javnost ne vidi da nam se na dnevnoj bazi priključuju ljudi koji vide što želimo", naglasio je te ponovio kako Most na izbore izlazi samostalno. "Pozicionirat ćemo se kao sama stranka, i prije i poslije izbora. Bit ću postavljen visoko na listi, a ako ne uspijem ući u Sabor, bavit ću se ekonomskim poslovima i realnim sektorom. U duši sam sportaš i razmišljam u smjeru pobjede, a na terenu i svakodnevnim porukama koje dobivamo uvjeren sam da ćemo biti najveće iznenađenje ovih izbora."

Iznimno loše vidi to što je Zoran Milanović rekao da možda neće izaći na izbore. "Milanović je rekao da ne poziva ljude na izbore, a to je velik problem za demokratski proces. Kao predsjednik i najvažnija politička figura bilo bi dobro da se poticajno obraća javnosti i poziva ih na izbore", rekao je te dodao da će se fokusirati na gospodarsku tematiku, posebno kapitalne investicije, a zanimaju ga i teme financijske konsolidacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:18