BOLJANI PROTIV GRADNJE NA PLAŽI

‘Ne dirajte Zlatni rat. On nikada neće postati Zrće’

BOL - “Zadnji sat za Zlatni rat” moto je Boljana koji su u subotu održali mirni prosvjed kako bi spriječili urbanizaciju, odnosno podizanje ugostiteljskog objekta na tom biseru Jadrana.

Prema posljednjoj anketi koju je proveo njemački Bild, plaža Zlatni rat jedna je od 40 najljepših na svijetu. To je razlog više što su Boljani odlučni spriječiti svaki mogući atak na tu prirodnu ljepotu.

- U sve nam možete dirati, ali u Zlatni rat ne! On nikada neće postati Zrće! - kažu. Boljane je, naime, ogorčilo saznanje da u borovini te poznate plaže legalno odabran koncesionar, tvrtka Varadero 2, vlasnika Ivice Ivančića planira napraviti noći klub. Strahuju da će se zbog tog projekta uništiti šuma te zauvijek devastirati simbol hrvatskog turizma.

Zahtijevaju da se takav nepromišljeni natječaj poništi a Zlatni rat, umjesto da postane noćni klub, konačno proglasi parkom prirode.

Peticiju s takvim zahtjevima potpisalo je 1200 ogorčenih Boljana. Vlada bi se trebala zauzeti za hitnu zaštitu, a ne za devastiranje, kaže Ana Marija Botteri Peruzović, organizatorica prosvjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:41