IVO DRUŽIĆ O AFERI PLINACRO

‘Ne poznajem ženu šefa premijerova kabineta, tu nema pogodovanja!’

 Admir Buljubašić/ CROPIX

Dva dana predsjednika Nadzornog odbora Plinacroa Ivo Družić šutio . Nije se javio čak ni predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću, iako su ga iz ureda premijera zvali više od 20 puta. Predsjednik Nadzornog odbora Plinacroa Ivo Družić pozvao je jučer novinare kako bi pojasnio svoju ulogu u angažiranju odvjetničke kuće Gajski, Prka, Saucha i partneri.

- Želim se prije svega ispričati svima onima koji nisu uspjeli doći do mene u posljednja dva dana, razlozi su privatne naravi i nemaju veze s Plinacroom - rekao je Ivo Družić.

Tvrtka Plinacro potpisala je izravnom pogodbom ugovor s tvrtkom u kojoj 23 posto vlasništva ima supruga šefa premijerova kabineta Tomislava Saucha u listopadu prošle godine. I pet mjeseci prije sklapanja ugovora, u svibnju 2012., isto je odvjetničko društvo radilo je za Plinacro.

Ni sa kim nije pričao

- O sklapanju ugovora nisam komunicirao ni s premijerom Zoranom Milanovićem niti sa šefom premijerova kabineta Tomislavom Sauchom - rekao je Družić i istaknuo: - Odvjetnički ured Gajski, Prka, Saucha i partneri angažirao sam zbog osobnog i profesionalnog povjerenja u odvjetnika Mladena Prku, a Ivanu Sauchu ne poznajem.

Družić, nakon što je dao svoju izjavu, nije htio odgovarati na pitanja novinara. O angažiranju “sporne” odvjetničke tvrtke gdje je supruga šefa premijerova kabineta u suvalasničkom odnosu rekao je slijedeće:

“Ono što želim naglasiti jest da ni s gospodinom Milanovićem niti sa Sauchom nisam nikad razgovarao o angažiranju odvjetnika. Gospođu Sauchu nisam poznavao i jedini moj kontakt je odvjetnik Prka u kojega imam osobno i stručno povjerenje. Kada smo imenovani u Nadzorni odbor Plinacroa, bili smo suočeni sa situacijom da moramo brzo donositi odluke i to relativno osjetljive odluke. Kako bih bio siguran u moguće pravne posljedice nekih odluka, odlučio sam se za nezavisno stručno mišljenje Prke, naglasivši da se radi o našem odnosu. Kako se ta praksa pokazala dobrom, Nadzorni odbor je zaključio da uprava provede postupak angažiranja te kuće - rekao je Družić.

Opet isključio telefon

S Družićem smo jučer, nakon što je održao četiri minuta dugu konferenciju za novinare , ponovno pokušali kontaktirati, međutim nije odgovarao na naše pozive. Družić je naglasio da je u SDP-u bio od 1990. do 1994., kada je bio član Predsjedništva.

- Od tada nisam član ni jedne stranke i njihov angažman je isključivo poslovne prirode - rekao je Družić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:15