NEOBIČNA SMJENA

‘SMIJENILI GA JER JE LOŠE VODIO PLINACRO, PA MU DALI MJESTO SAVJETNIKA?!’ Nova kadrovska akrobacija HNS-a

Bivši predsjednik Uprave Plinacroa Mladen Antunović postao je savjetnik novog predsjednika Uprave Plinacroa Marina Zovka.

Antunović je dao ostavku na mjesto predsjednika Uprave Plinacroa krajem ožujka, nakon što su u toj državnoj kompaniji zaredale afere.

No, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji je nadležan za Plinacro, tada je Antunovićevu ostavku tumačio njegovim lošim poslovnim rezultatima, a ne aferama.

- Antunović odlazi zato što rezultati na području investicija nisu dobri i zato što uprava nije bila homogena, objasnio je ministar Vrdoljak.

Ministar je, dakle, javno zamjerio Antunoviću da nije dobro vodio Plinacro. Usprkos tome, uzeo ga je nakratko za svog suradnika.

Zajedno s ministrom Vrdoljakom, Antunović je krajem travnja otišao na službeni put u SAD i Kanadu.

Po povratku iz Amerike, Ministarstvo gospodarstva je objasnilo ulogu bivšeg šefa Plinacroa: Antunović je putovao u SAD kao stručnjak za LNG terminale i kao ministrov savjetnik. Ali ne formalni savjetnik, već savjetnik “pro bono”.

Netom nakon povratka iz Amerike Antunović je predao zahtjev u Plinacrou da ga se zaposli na mjesto savjetnika šefa Uprave.

Menadžerski ugovor koji je imao u Plinacrou daje mu pravo na takav posao. Formalno, dakle, nije ništa sporno.

Ali, kako to da Antunović sada može biti dobar savjetnik predsjednika Uprave, kad nije znao dobro raditi posao predsjednika Uprave dok je bio na toj poziciji?

I kako to da ministar koji ga je javno prozvao na loše rezultate u Plinacrou sada može uzimati njegove pro bono savjete?

Ispada kako je Antunović otišao da bi se vratio, kako je njegova ostavka zapravo bila predstava za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:01