GARY KLESCH

JUTARNJI DOZNAJE Moćni američki biznismen želi kupiti kompletan MOL-ov udio u Ini

Jutarnji doznaje da tvrtka u vlasništvu Garyja Klescha već neko vrijeme radi due dilligence u Ini
 Cropix/screenshot YouTube

ZAGREB - Klesch Group , globalna investicijsko-industrijska kompanija sa sjedištem u Ženevi, iskazala je interes za kupovinu MOL-ova udjela u Ini.

Kako Jutarnji list saznaje, upravo ta tvrtka u vlasništvu Garyja Klescha, američkog biznismena koji živi u Europi, već neko vrijeme radi due dilligence u Ini.

Klesch Group specijalizirala se uglavnom za ulaganja u posrnule tvrtke iz područja naftnog, plinskog te metaloprerađivačkog biznisa te njihovo restrukturiranje i oporavak.

Gary Klesch je u rujnu u intervjuu Bloombergu rekao da ga zanima kupovina pet ili šest rafinerija u Europi. Koliko je poznato, upravo je u pregovorima za rafinerije u Irskoj i Walesu.

Jučer je MOL-ov financijski direktor Jozsef Simola, također u intervjuu Bloombergu, otkrio da je, kako je rekao, više kompanija iz više zemalja zainteresirano za kupnju njihova udjela u Ini.

Prema njegovim riječima, MOL još uvijek preferira dogovor s hrvatskom Vladom, ali ako ga ne bude, svoj će dio Ine staviti u prodaju.

Simola tvrdi da je MOL Hrvatskoj već ponudio otkup svojih 49 posto dionica. Jutarnji list iz izvora bliskih hrvatskoj Vladi saznaje da taj dio njegove izjave ne stoji.

Nikakva ponuda o prodaji MOL-ova udjela u Ini nije dostavljena hrvatskoj Vladi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:32