BIVŠI MINISTAR

LINIĆ U OFENZIVI: Milanović me napao zato što sam otkrio i zaustavio muljanje njegovog brata!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 20.02.2015. u 22:01

Goran Mehkek/CROPIX

Slavko Linić za Dnevnik Nove TV odgovorio je osjeća li se odgovornim za optužbe koje je iznio prošle godine, je li mu žao što je izbačen iz SDP-a te kako vidi svoju političku budućnost.

Gospodine Liniću, nema Vaše odgovornosti oko Spačve, ali propale su i optužbe koje ste vi iznosili. Osjećate li se odgovornim za izgovorene riječi, budući da kaznena djela nisu dokazana?

- Prije svega, znam da je prošlo devet mjeseci od moje konferencije za medije, ali kad biste se bolje podsjetili, vidjeli biste da nisam nikog optužio nego samo naznačio da je Milanovićev brat u svojim nezakonitim posredovanjima u Poreznoj upravi zaustavljen od stručnih ljudi ministarstva financija i da mu nije omogućeno kazneno djelovanje. Isto tako, da mojim djelovanjem i djelovanjem predsjednika Uprave HABOR-a nismo dozvolili izdvajanje novca iz proračuna za Male biskvite koji su trebali dobiti 40 milijuna kuna. Naznačio sam vrlo jasno da smo zaustavili nezakonito djelovanje pa zato nije ni bilo kaznenih djela. Zbog toga su bili ataci Zorana Milanovića na moje suradnike i mene osobno.

Je li vam žao, sad nakon svega što su vas izbacili iz SDP-a?

- Pa ne. Polazim od toga da je to bila volja većine Glavnog odbora koji je ocijenio da treba vjerovati Milanoviću i dati mu potporu za njegovo vrlo čudno ponašanje, a to znači da svog najbližeg suradnika, stranačkog kolegu, valja po blatu, optužuje za kriminal, pokušava inzistirati da ja ganjam svoje suradnike jer dobro obavljaju posao. Zato što su tako odlučili, meni su omogućili nastavak rada. Ja prije svega volim rad, sada radim kao nezavisni zastupnik u Saboru i pokušavam doprinijeti poboljšanju mnogih rješenja u Hrvatskoj. Za mene je uvijek dovoljno posla, za stranku ne znam.

Imate li dokaze za sve što ste tada iznosili?

- Imam dokaza i oni su u USKOK-u i provjeravani. Nedvosmisleno je da je brat Zorana Milanovića dolazio u Poreznu upravu, posredovao za neke svoje poznanike i postoje pisana rješenja stručnih službi koje su ih odbile i nisu dozvolile rješenja na kojima je inzistirao da se provedu. Niz dokaza i papira postoji u HABOR-u prema kojem je zaista za osnivački kapital od 20 tisuća kuna trebalo osigurati 40 milijuna kuna za Male biskvite. To su papiri koji postoje, ali to su djela koja nisu počinjena zbog toga što je postojao odgovorni rad mojih suradnika zbog kojih su i oni i ja imali problema s premijerom. Prema tome, kazneno djelo nije učinjeno pa je i to vjerojatno i razlog zbog kojeg nema potrebe provoditi nikakve procese. A ja sam samo jasno iznosio gdje su sukobi i što je povod za moje smjenjivanje.

SDP je za vas prošlost. Gdje vidite svoju političku budućnost?

To što je dobar dio lijevog centra i lijevog biračkog tijela ostao u nedoumici jer je razočaran u Milanovića, razlog je da želim kroz nezavisnu listu u 8. Izbornoj jedinici pojaviti se na izborima i listama i da mi oni koji ocjenjuju da imam sposobnosti, znanja i radne navike eventualno daju svoj glas kako bih mogao utjecati na reforme i promjene za bolji život u Hrvatskoj - zaključio Linić u razgovoru za Dnevnike Nove TV.

Izdvajamo