POBUNA PROTIV ŠEFA

Milanović zbog pitanja o Bandiću izbacio Komadinu sa sjednice

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 04.11.2009. u 19:36

Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Zbog Milana Bandića šef SDP-a Zoran Milanović večeras je doživio pobunu u stranci.

BANDIĆ MILANOVIĆU: Ne izbacuj me iz stranke, zamrznite mi članstvo!

Vijest o tome da će Bandić objaviti kandidaturu Milanović je dobio tijekom dramatične sjednice Predsjedništva SDP-a.

Tijekom rasprave o Bandiću i situaciji u zagrebačkom SDP-u i skupštini u vrhu stranke došlo je do svađe. Najoštrije su se sukobili Milanović i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina pa ga je šef stranke potjerao sa sjednice.

Šef stranke, doznajemo, zamjerio je Komadini način na koji je govorio i riječnik koji je upotrebljavao.

- Čak i je psovao - tvrde neki članovi vodstva SDP-a.

Nakon toga mu je Milanović rekao: - Ako misliš na taj način govoriti možeš otići sa sjednice.

Komadina je ustao i izašao. Potpredsjednica stranke Milanka Opačić i Željka Antunović pokušale su ga zaustaviti, ali nisu uspjele.

- Milanović gubi živce zbog Bandića. Jako griješi ako misli da se s tim problemom može nositi sam, bez Predsjedništva stranke - rekao nam je večeras jedan važan dužnosnik SDP-a kada je čuo za probleme koji seu se dogodili na sjednici Predsjedništva.

- Ključni Milanovićev problem je to što ne želi slušati, a baš sada, u ovakvoj situaciji, mu trebaju savjeti iskusnih političara. Ne snalazi se u ovoj situaciji i zato gubi živce - kaže naš sugovornik.

Dok je trajala sjednica Predsjedništva SDP-a u zagrebačkoj skupštini, nekoliko kilometara dalje, Bandić je sa svojim suradnicima obavljao posljednje pripreme za objavu predsjedničke kandidature. Kada su čuli da je Milanović potjerao Komadinu šokirali su se.

- Kakva je to demokracija? Kako se to ponaša predsjednik SDP-a? - komentirali su.

Sjednica na Iblerovom trajala je više od tri i pol sata.

Milanovićevi suradnici pobunili su se protiv njegovih odluka i postupaka dva puta. Prvi put zbog Bandića, a drugi put - zbog dogovora sa Slovenijom.

U dijelu SDP-a već nekoliko dana vlada nezadovoljstvo zbog toga što Milanović nije htio podržati sporazum Jadranke Kosor i slovenskog premijera Pahora. Večeras su članovi vodstva jasno izrekli Milanoviću svoje nezadovoljstvo.

Dio vodstva zamjerio mu je zbog toga što SDP nije podržao sporazum u Saboru. Među njima je bio Vojko Obersnel, koji je inače blizak Milanoviću.

Nakon tri i pol sata rasprave glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan pokušao je umanjiti skandal koji se dogodio na sjednici Predsjedništva.

- Rasprava je bila dinamična, ali nikakve dramatične situacije ili svađe nije bilo - rekao je Dragovan. Potvrdio je da je Komadina otišao ranije, ali u službenoj izjavi nije htio reći zašto.

- Kolega je otišao ranije, kao uostalom i Željka Antunović i Ranko Ostojić - rekao je.

Izdvajamo