MINISTRICA NA N1

DIVJAK 'Nije realno očekivati da Glunčić bude izabran za novog šefa Ekspertne radne skupine za kurikulum. A i sama ta skupina izaziva niz nevolja'

Zagreb, 301017.
Hrvatsko katolicko sveuciliste, Ilica 242.
Svecano obiljezavanje Dana Hrvatskog katolickog sveucilista tradicionalnom i predavanje Lectio magistralis ,koje je odrzato tajnik Svete Stolice Pietro Parolin na temu borbe protiv siromastva,izgradjivanja mira i trazenja dijaloga te medjunarodnih odnosa u nauku pape Franje.
Na fotografiji: Blazenka Divjak.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Blaženka Divjak

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u emisiji Točka na tjedan Nataše Božić na N1 televiziji rekla je da smatra da nije realno očekivati da će državni tajnik Matko Glunčić voditi Ekspertnu radnu skupinu (ERS) za kurikularnu reformu.

- Njegova prijava je legitima, ali nije realno očekivati da bi on to mogao voditi. Čovjek koji govori protiv programa, mislim da to baš nije mudro i da tome svakako treba posvetiti posebnu pažnju, rekla je Divjak te dodala da će biti protiv toga da se njega imenuje.

Kao što je Jutarnji pisao, Glunčić je kao predstavnik roditelja u jednoj zagrebačkoj školi apelirao da se u njoj ne provodi eksperimentalni program reforme koju bi htio voditi.

Na pitanje hoće li dati ostavku ako Glunčić bude izabran, Divjak je odgovorila da misli na on neće biti izabran.

- Mi radimo na kurikularnoj reformi 20 godina. Razgovarala sam s prof. (Dragutinom) Rosandićem koji mi je objasnio da se na reformi radilo i krajem devedesetih. Ja vjerujem u politiku kontinuiteta, treba uzeti u obzir što je napravljeno, koji su bili rezultati Hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda. Neke smo stvari bitno unaprijedili. Svaki korak mora značiti neko novo unaprjeđenje, rekla je Divjak.

- Trebalo bi malo pojasniti ovu ulogu ERS-a: To je jedna situacija koju nećete vidjeti u drugim državama. Strategija znanosti i obrazovanja u jednom dijelu, u provedbenom dijelu, ima dvostruku liniju zapovijedanja što uzrokuje dosta nevolja u provedbi strategija. Skupina koju je vodio Boris Jokić odradila je veliki dio posla, aktivirala ljude, ali nisu iza sebe imali provedbene instrumente. To je tijelo koje nema iza sebe ministarstvo i agencije koji mogu te stvari provoditi. Sada ne postoji ERS, ali ministarstvo uz agencije je pripremilo projekt od 150 milijuna kuna..., rekla je između ostalog ministrica Divjak.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo