'NETOČNE INFORMACIJE'

MINISTRICA DIVJAK 'HRAST na HRT-u širi ružne laži o sadržaju svjedodžbi i Istanbulskoj konvenciji'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 02.10.2018. u 13:46

Zagreb, 230718.
Ministarstvo Znanosti i obrazovanja. Ministrica znanosti i obrazovanja Blazenka Divjak i njezin pomocnik Vlado Prskalo objavili su 25 strukovnih skola koje su imenovane Regionalnim centrom kompetentnosti.
Na fotografiji: Blazenka Divjak.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX

Blaženka Divjak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odbacila je u utorak kao "krajnje ružnu laž" tvrdnju da je zbog Istanbulske konvencije izmijenjen sadržaj svjedodžbi, istaknuvši pritom da je on izmijenjen puno prije ratifikacije Istanbulske konvencije, u vrijeme mandata ministra Pave Barišića, kada je nadležni državni tajnik bio član predsjedništva stranke HRAST Hrvoje Šlezak.

Divjak je reagirala na tvrdnju Kristine Pavlović s izborne liste HRAST-a koja je u ponedjeljak u emisiji HRT-a ustvrdila kako zbog Istanbulske konvencije u "svjedodžbama koje učenici dobivaju na kraju školske godine u lipnju nema više spola i nema imena roditelja".

Istaknuvši kako je riječ o "krajnje ružnoj laži", ministrica Divjak u priopćenju podsjeća da je "puno prije ratifikacije Istanbulske konvencije, odluku o promjeni sadržaja svjedodžbi 17. svibnja 2017. godine Pravilnikom o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama donijelo Ministarstvo u vrijeme mandata ministra Pave Barišića, dok je nadležni državni tajnik bio upravo Hrvoje Šlezak, član predsjedništva stranke HRAST".

Ovim putem, dodaje ministrica, "apeliram na cjelokupnu javnost, akademsku zajednicu, a pogotovo medije, da jasno prozovu one interesne skupine koje u javnom diskursu namjerno koriste potpuno netočne informacije i sustavno šire lažne vijesti, jer je nažalost danas takva praksa izrazito česta".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo