PODRŽALA NOVINARE

MINISTRICA DIVJAK POZIVA SVEUČILIŠTE U ZAGREBU DA SJEDNICU SENATA OTVORI ZA JAVNOST Na sjednici bi programe trebali predstaviti kandidati za rektora

Zagreb, 170118. Markov trg.
Sabor.
Pocetak 7. sjednice Hrvatskog sabora koja je pocela aktualnim prijepodnevom, na kojemu su pitanja premijeru Andreju Plenkovicu i clanovima Vlade postavili 39 zastupnika.
Na fotografiji: Blazenka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / Hanza Media

Blaženka Divjak

Ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak apelirala je na Sveučilište u Zagrebu da otvori za javnost današnju sjednicu Senata na kojoj će svoje programe predstaviti kandidati za rektora, profesori Damir Bakić i Damir Boras, aktualni rektor.

Time je Divjak podržala apel novinarki i novinara 17 javnih medija koji su isti zahtjev podnijeli Upravi Sveučilišta i sveučilišnom izbornom povjerenstvu. Uprava javnog Sveučilišta, naime, nije predvidjela mogućnost pristupa predstavnika medija na sjednicu Senata koja počinje u podne.

- Ne radi se samo o izboru koji je važan za Senat, nego i za cijelu Hrvatsku. Najveće sveučilište u Hrvatskoj osim ogromnog potencijala ima i jasnu javnu odgovornost. Apeliram da sjednice budu otvorene i da javnost ima pristup informacijama - rekla je Divjak.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo