NOVI SLUČAJ

OTKRIVENA JOŠ JEDNA LAŽNA DIPLOMA Nastavnik je tri godine predavao fiziku u srednjoj školi, nitko ništa nije sumnjao, uručen mu je izvanredni otkaz

Ilustracija
 Hanza media

U Pomorsko-tehničkoj školi u Dubrovniku otkrivena je još jedna lažna diploma, i to Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Lažni profesor fizike predavao je tri godine učenicima i, baš kao i u prethodnim slučajevima, nitko od zaposlenika nije posumnjao u njegovu stručnost, piše Libero portal.

- Ne bih govorio o imenima, postupili smo po uputi Ministarstva i sve prijavili, napravili smo izvanredni otkaz čim smo otkrili. Šokirani smo, malo nam se skupilo svega ovih dana, imali smo sprovod u utorak maturanta koji je nastradao u prometnoj nesreći i sad ovo, grozno, situacija je nikakva - rekao je ravnatelj škole Antonio Lučić za Libero.

Škola je sad u problemu jer je nepravilnost otkrivena tik pred proljetne praznike, a nastavnike nije lako naći.

- Shvatite me, ne bih davao informacije ni radi njega ni radi naših sugrađana, jest da je sve grubo, u jednu ruku mi ga je žao kao čovjeka, ali opet, s druge strane, kazneno djelo je kazneno djelo i mora snositi odgovornost i posljedice zbog toga - dodao je Lučić.

Iz PU Dubrovačko-neretvanske potvrdili su dubrovačkom portalu da je ravnatelj bio kod njih, no još službeno nisu zaprimili kaznenu prijavu. Tek nakon toga slijedi kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:44