NOVI SLUČAJ

OTKRIVENA JOŠ JEDNA LAŽNA DIPLOMA Nastavnik je tri godine predavao fiziku u srednjoj školi, nitko ništa nije sumnjao, uručen mu je izvanredni otkaz

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.04.2019. u 13:21

Hanza media

Ilustracija

U Pomorsko-tehničkoj školi u Dubrovniku otkrivena je još jedna lažna diploma, i to Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Lažni profesor fizike predavao je tri godine učenicima i, baš kao i u prethodnim slučajevima, nitko od zaposlenika nije posumnjao u njegovu stručnost, piše Libero portal.

- Ne bih govorio o imenima, postupili smo po uputi Ministarstva i sve prijavili, napravili smo izvanredni otkaz čim smo otkrili. Šokirani smo, malo nam se skupilo svega ovih dana, imali smo sprovod u utorak maturanta koji je nastradao u prometnoj nesreći i sad ovo, grozno, situacija je nikakva - rekao je ravnatelj škole Antonio Lučić za Libero.

Škola je sad u problemu jer je nepravilnost otkrivena tik pred proljetne praznike, a nastavnike nije lako naći.

- Shvatite me, ne bih davao informacije ni radi njega ni radi naših sugrađana, jest da je sve grubo, u jednu ruku mi ga je žao kao čovjeka, ali opet, s druge strane, kazneno djelo je kazneno djelo i mora snositi odgovornost i posljedice zbog toga - dodao je Lučić.

Iz PU Dubrovačko-neretvanske potvrdili su dubrovačkom portalu da je ravnatelj bio kod njih, no još službeno nisu zaprimili kaznenu prijavu. Tek nakon toga slijedi kriminalističko istraživanje.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo