ULAGANJE U BUDUĆE GENERACIJE

Učenici primili nagradu Soljačić i priznanja MZOS-a za izniman uspjeh na Državnoj maturi

 Facebook MZOS

Nagradu Marin Soljačić te priznanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) i tablet računala za izniman uspjeh na Državnoj maturi 2015./2016. godine primilo je u ponedjeljak na prigodnoj svečanosti trideset učenica i učenika.

Nagradu Soljačić, u iznosu od pet tisuća američkih dolara, osvojio je Nikola Jalšenjak, učenik XV. gimnazije u Zagrebu koji je ostvario najbolji rezultat na ispitima iz matematike, hrvatskoga jezika na višoj, A razini, te najbolji rezultat iz fizike. Jalšenjaku su nagradu uručili utemeljitelj i donator te nagrade Marin Soljačić, profesor na Odsjeku za fiziku na prestižnome Massachusetts Institute of Technology i tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

Ministar Šustar čestitao je učenicima, njihovim nastavnicima i ravnateljima te zahvalio profesoru Soljačiću na ovoj iznimnoj inicijativi koja predstavlja konkretan primjer suradnje domovinske i iseljene Hrvatske te je ujedno jedan od načina na koji naši znanstvenici u inozemstvu mogu ostati povezani s domovinom kroz ulaganje u buduće generacije hrvatskih znanstvenika, priopćio je MZOS.

Facebook MZOS

Istaknuvši da je ova svečanost primjer kako se izvrsnost učenika nagrađuje i konkretno cijeni, ministar Šustar zaželio je učenicama i učenicima puno uspjeha i u sljedećem velikom razdoblju njihova života - na odabranim studijima na sveučilištima.

Za izniman rezultat iz ispita hrvatskog jezika, matematike i obveznoga stranog jezika na višoj, A razini, nagrađeno je 30 maturanata. Ministar Šustar i profesor Soljačić uručili su im priznanja MZOS-a i tablet računala.

Nagrađeni su maturanti: Ema Slapničar, III. gimnazija Split, Kristijan Rupić, XV. gimnazija Zagreb, Jelena Nemčić i Joško Bilandžić iz II. gimnazije Zagreb, Filip Konić, Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka, Alisa Zobel, Srednja škola Tina Ujevića Kutina, Goran Petrak i Mirna Đurić iz V. gimnazije Zagreb, Morana Belović, VII. gimnazija Zagreb, Nikola Jalšenjak, XV. gimnazija Zagreb, Mate Gašparini, Srednja škola Mate Balote Poreč, Anabela Ljubić, Prva gimnazija Varaždin, Tin Vukušić i Klara Bosnić iz III. gimanzije Split, Barbara Puzek, Nikola Anić i Domagoj Bradač iz XV. gimnazije Zagreb, Ana Vladić, V. gimnazija Zagreb, Ilan Nestić, Gimnazija Lucijana Vranjanina Zagreb, Matea Liskij, XV. gimnazija Zagreb, Magdalena Vlajčić, II. gimnazija, Zagreb, Magdalena Boban, III. gimnazija Split, Karmen Jeričević, Prirodoslovna škola Vladimira Preloga Zagreb, Ana Dudaš, II. gimnazija Zagreb, Jakov Emanuel Bogdanić, Privatna klasična gimnazija s pravom javnosti Zagreb, Viktor Škorjanc, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Dorja Cepetić, V. gimnazija Zagreb, Daria Brtan, XV. gimnazija Zagreb, Helena Čeović, V. gimnazija Zagreb i Tamara Atelj, Gimnazija Jurja Barakovića Zadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:00