ISTRAŽIVANJE

Uskoro će se znati utjecaj digitalizacije na učenje

 Andreja Ščepanović / CROPIX

Centar za primijenjenu psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci provodi znanstveno istraživanje CARNet-ova projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot-projekt)” s ciljem sustavnog praćenja i evaluacije učinaka projekta na ishode učenja.

Učinak projekta procjenjuje se na ishode učenja kod učenika, kompetencije, stavove, doživljaje i iskustva učenika, odgojno-obrazovnog i administrativnog osoblja te razinu digitalne zrelosti škola. Podaci se prikupljaju različitim online upitnicima, kao i specifičnim objektivnim zadacima znanja i uracima učenika i nastavnika te primjenom različitih kvalitativnih metoda.

Istraživanje se provodi na odabranim reprezentativnim uzorcima od oko 4000 učenika i oko 2500 djelatnika škola. Veći dio prve faze istraživanja je proveden, a krajem pilot-projekta planiraju se provesti i završna mjerenja. Rezultati ovog istraživanja predstavljat će osnovu za informiranje i usmjeravanje projektnih aktivnosti u sklopu nacionalnog programa “e-Škole: Cjelovita informatizacija školskih, poslovnih i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće”, napominju u CARNetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:55