IZJASNILI SE ČLANOVI IZ 388 ŠKOLA

Velika većina članova sindikata Preporod odbila Vladin prijedlog o suspenziji ugovorenih povišica osnovice plaće u 2020. godini!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.05.2020. u 14:31

Zagreb, 111019.
Sindikat zaposlenih u hrvatskom skolstvu Preporod odrzao je tiskovnu konferenciju na temu - Nastavak strajka u skolama.
Na fotografiji: Zeljko Stipic, Gordana Kovac Bluha
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongračić / CROPIX

Željko Stipić

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod u srijedu je putem priopćenja objavio da 95,35 posto članova sindikata na izjašavanju u 388 osnovnih i srednjih škola odbacilo Vladin prijedlog o suspenziji ugovorenih povišica osnovice plaće u 2020. godini te odricanju od regresa, božićnice i jubilarne nagrade. Sindikat je naveo da je 4,5 posto ispitanika podržalo Vladin prijedlog.

"Riječ je o prvom izjašnjavanju članstva koje se istovremeno provodilo kako među radnicima koji rade od doma, provodeći nastavu na daljinu, tako i radnicima čije je radno mjesto u školi. Zanemariv je broj, svega 0,15% onih koji se o prijedlogu nisu željeli izjasniti", rekao je predsjednik sindikata Željko Stipić.

"Rezultati provedenog izjašnjavanja obvezuju predstavnika Sindikata Preporod da na sastanku predstavnika Vlade i sindikata javnih službi, najavljenom za početak idućeg tjedna, odbije prijedlog Dodatka II. Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama", zaključio je Stipić.

Izdvajamo