EDUKACIJA U DUBROVNIKU

Više od tisuću sudonika stiže na CUC konferenciju

 Zvonimir Barišin / Hanza Media

CARNet već gotovo 20 godina organizira vrlo posjećenu korisničku konferenciju poznatiju pod nazivom - CUC. Ovogodišnji CUC, 19. po redu, održava se od 8. do 10. studenoga 2017. godine u Dubrovniku pod nazivom ”Povezani znanjem (… 25 godina)”.

Ovogodišnja CUC konferencija održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koja je prilikom prihvaćanja pokroviteljstva navela kako potiče sve koji sudjeluju u obrazovnom procesu da se prilagode današnjim učenicima, koji se obrazuju za zanimanja koja će se tek pojaviti u budućnosti i koja donose određeni kapital znanja o tehnologiji u nastavu, kao i pronalasku načina najboljeg oblikovanja i obogaćivanja njihova potencijala.

Tradicionalno, CUC konferencije obiluju radionicama i prezentacijama oglednih sati kao i interaktivnim izlaganjima te izlaganjima stručnih radova. Iz godine u godinu interes sudionika je sve veći te se ove godine očekuje više od tisuću sudionika. Glavne teme konferencije su: Učimo na svoj način, Poduzetništvo u obrazovanju, Inovativni pristupi učenju, Tehnologija mijenja život i Odgovorno korištenje mogućnosti tehnologije. U sklopu konferencije održava se i “Pravi kaLibar za znanje” - natjecanje nastavnika u izradi najboljih digitalnih nastavnih materijala u CARNetovom alatu Libar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:19