LIKE CROATIA

Ove godine vodiči izlaze u novom, luksuznom ruhu pod etiketom najvećeg hrvatskog turističkog projekta

Tradicionalni turistički vodiči Jutarnjeg lista ove godine u sklopu Like Croatia, najvećeg turističkog izdavačkog projekta u Hrvatskoj.

Srpanj je stigao, godišnji odmori su pred vratima, a vi još ne znate gdje biste na more? Ili možda već jeste negdje na obali, ali tražite najbolje plaže, gdje se najbolje jede ili čisto ideju što biste mogli raditi…? Mi smo tu da vam pomognemo!

I ove godine ćemo uz Jutarnji list izdati sad već tradicionalne vodiče, ali u novom, luksuznom ruhu i na najvećem broju stranica do sada, ovaj put pod etiketom najvećeg turističkog izdavačkog projekta u Hrvatskoj Like Croatia. U sklopu tog projekta već su objavljeni vodiči Dobri restorani 2012. i Ronjenje u Hrvatskoj koji uskoro izlaze i na stranim jezicima, a u pripremi su vodič kroz najzanimljivija vina, vinograde i podrume u Hrvatskoj, vodič kroz Istru te magazin Like Croatia na engleskom jeziku, namijenjen stranim turistima koji će ovo ljeto doći kod nas na more.

Za sve koji vole Istru

Kombinaciju svih tih sadržaja donosimo u vodičima Jutarnjeg lista koje ćete moći naći na kioscima od ovog ponedjeljka po jedinstvenoj cijeni od samo tri kune. U njima su sve informacije i savjeti potrebni da bi svaki dan vašeg godišnjeg odmora bio ispunjen zabavnim aktivnostima, najfinijom hranom, ludim noćnim provodima te pametnim i sveobuhvatnim kulturnim i povijesnim razgledavanjem.

U ponedjeljak 2. srpnja potražite vodič Istra i na čak 84 stranice otkrijte tajne najvećeg hrvatskog poluotoka, od skrivenih uvala u kojima se možete kupati odjeveni ili - ne, do biciklističkih staza i podmorskih lokacija koje su dom raznim potopljenim brodovima i špiljama te nevjerojatnoj morskoj flori i fauni.

Saznat ćete koji su restorani ove prekrasne regije pobijedili u prvom nezavisnom odabiru Dobri restorani 2012. i u kojima se mogu kušati najfinije delicije istarske, ali i drugih kuhinja, a možete i sami okušati svoju kulinarsku vještinu isprobavajući recepte najpoznatijih i najboljih autohtonih jela iz pera ponajboljih hrvatskih kuhara.

A kako uz hranu uvijek paše čaša dobrog vina, donosimo i sneak peak u knjizi “Vinski putevi” Saše Špiranca koji u svakoj regiji pronalazi vinare koji su od svojih vinograda i podruma stvorili pravu turističku atrakciju.

Ima tu i urbanih legendi i zanimljivosti (npr. jeste li znali da je slavni irski pisac James Joyce predavao engleski jezik u Puli od 1904. do 1905. godine?), prometnih i servisnih informacija o tome kako je najbolje doći do Istre, ali i putovati kroz nju. Donosimo i preporuke za smještaj, bilo da birate hotele ili kampove a, kad se smjestite, vodič kroz mnoge istarske gradove i njihove posebnosti, ali i prirodne fenomene tog divnog plavozelenog poluotoka. Da možete odmah doživjeti tu ljepotu, sve je popraćeno predivnim i originalnim fotografijama i preporukama iz prve ruke.

Put prema jugu

Naravno, nismo zanemarili ni ostale dijelove našeg lijepog Jadrana te nakon Istre nastavljamo s ostalim regijama u vodičima jednako bogatima sadržajem i na istom broju stranica.

U utorak, 3. srpnja, već stiže vodič Kvarner, a Dalmaciju smo zbog bogatstva i mnoštva informacija podijelili na dva dijela. Tako vam u srijedu predstavljamo sjeverni i središnji dio ove regije, a u četvrtak vas vodimo na sam jug, u regiju školjki, kamenica, mandarina i vrhunskog turizma.

Budite brzi i na vrijeme kupite svoj vodič!

Budite brzi i na vrijeme nabavite svoje primjerke turističkih vodiča, koje ćete moći kupiti isključivo i samo uz Jutarnji list po jedinstvenoj cijeni od 10 kuna. U ponedjeljak, 2. srpnja, izlazi vodič Istra, 3. srpnja potražite vodič Kvarner i otoci Krk, Cres, Lošinj i Rab, srijeda 4. srpnja rezervirana je za vodič Sjeverna i srednja Dalmacija, a u četvrtak 5. srpnja potražite vodič Južna Dalmacija i Dubrovnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:45