ZAGREBAČKA RUPA BEZ DNA

Pavle Kalinić: U uređenje novog stadiona treba uložiti 273 milijuna eura

Stadion kao nakaza strši zapušten i nedovršen, a mračni prolazi zaudaraju na mokraću, dok je na stepeništu niklo odlagalište otpada

ZAGREB - Prema projektu, za uređenje Maksimirskog stadiona, odnosno srušilo bi se sve osim sjeverne tribine, trebalo bi uložiti još 273 milijuna eura - kaže Pavle Kalinić iz zagrebačkog Poglavarstva. Prema njemu referendum je bitan, jer s obzirom na tolika sredstva za stadion, ali i nasušnost takvog objekta, pošteno je da se o tome pitaju građani koji će podnijeti najveći teret izgradnje.

- Sve bi trebalo srušiti i na njegovome mjestu sagraditi novi stadion kapaciteta oko 50 tisuća gledatelja. Za to ne bi trebali izdvojiti više od 120 milijuna eura - kaže pak predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

Tuđmanov projekt

Prema njemu, to bi se moglo financirati iz fondova EU, a pomogli bi Uefa i Fifa - kaže Marković. Maksimirski stadion na kojem igraju državni prvak Dinamo te hrvatska reprezentacija najveće je ruglo metropole. Stadion kao kakva nakaza strši zapušten i nedovršen, a mračni prolazi prema tribinama zaudaraju na mokraću, dok je na stepeništu niklo odlagalište otpada. Rekonstrukcija je megalomanski projekt Franje Tuđmana, ali, napominje Kalinić, u njega je već utrošeno toliko novca da su se mogli izgraditi ne samo stadion u Zagrebu, nego i u Rijeci i Osijeku.

- Doslovce svakog dana možemo očekivati da nam Uefa i Fifa jednostavno zabrane igranje na Maksimiru - kaže Marković.

Alibi nesposobnih ljudi

- Što će biti sa stadionom ako građani kažu “ne”- pita se Anton Samovojska, kolumnist Sportskih novosti.Referendum je alibi nesposobnih ljudi iz bivše i sadašnje politike i nogometa koji, u recesiji, žele svoju odgovornost, nerad i rastrošnost podijeliti s građanima koji ionako sve teže žive, kaže Samovojska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:30