POGLEDAJTE RATNE ODAJE

Odavde vodi sve ratne operacije: Zelenski prvi puta otvorio vrata svog ratnog bunkera u kojem živi već godinu dana

Ukrajinski predsjednik pustio je u svoje ratne odaje novinara Dmitra Komarova

Zelenski pokazuje svoj bunker u Kijevu

 Screenshot Youtube/

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski po prvi je put otvorio vrata svog ratnog bunkera u Kijevu, a čast da zaviri u njegove odaje imao je ukrajinski novinar Dmitro Komarov.

Na snimkama se može vidjeti da Zelenski na stolu ima puno modela aviona i ratnih brodova, fotografiju njegove obitelji i poprsje Winstona Churchilla.

Zelenski je ranije govorio o svom poštovanju prema britanskom ratnom vođi za vrijeme Drugog svjetskog rata, nedavno se prisjećajući kako je sjedio u Churchillovoj fotelji i osjetio svoju ‘hrabrost‘ tijekom posjeta Londonu 2020. godine, piše Telegraph.

image

Bista Winstona Churchilla

Screenshot Youtube/
image

Zelenski pokazuje fotografiju svoje obitelji

Screenshot Youtube/

U novom dokumentarcu pod nazivom ‘Godina‘, gledatelji imaju uvid u bunker odakle Zelenski vodi ratne operacije za oslobođenje Ukrajine.

Osim rad(t)ne sobe, snimci otkrivaju i jednostavnu spavaću sobu u kojoj je žuti tepih, jedan drveni krevet s cvjetnim prekrivačem te malim analogni sat na zidu.

Ukrajinski predsjednik kaže da spava sam u krevetu, no požalio se da ga bole leđa te da mu se vid pokvario zbog slabog svjetla u bunkeru.

Gledatelji imaju uvid i u njegovu garderobu pa se tako može vidjeti da mu stara odijela vise na vješalicama u ormaru omotana u plastiku, obzirom da Zelenski posljednjih godinu dana uglavnom preferira tamnu i kaki odjeću uparenu s vojnim čizmama.

- To je ono što nosim - pojašnjava u dokumentarcu Zelenski, otkrivajući dugačak stalak kaputa sličnog izgleda, par vojnih čizama i trenirki.

image

Ormar Volodimira Zelenskog

Screenshot Youtube/

- Jednostavno ne koristim odijela trenutno - govori Zelenski, pokazujući novinaru odijelo koje je nosio prije invazije.

- Uskoro ćemo pobijediti pa ću opet nositi odijela - naglašava Zelenski

Novi dokumentarac o Zelenskom stiže nakon njegovog intervjua za BBC u kojem je rekao da je vojna odjeća ‘ugodnija‘ i ‘razumljivija za ljude tijekom rata‘.

- Vrijeme se promijenilo i nije bilo ugodno razgovarati s ljudima u tako teškim situacijama. Htio sam im reći da ću ih podržati i da ću biti ovdje - poručio je Zelenski.

Upitan može li zamisliti vrijeme kada će se vratiti odijelima i kravatama, odgovorio je: ‘Da, naravno. Nakon naše pobjede, možda već dan nakon naše pobjede‘.

image

Ratna garderoba Volodimira Zelenskog

Screenshot Youtube/

Njegovo inzinstiranje da se pojavljuje isključivo obučen u vojničkom stilu pomoglo mu je da postane međunarodna ikona i miljenik Hollywooda.

Tako je Boris Johnson, bivši britanski premijer, prodao jednu od jakni ukrajinskog predsjednika za 90.000 funti na aukciji na kojoj se prikupljao novac za Ukrajinu.

Koliko ukrajinski predsjenik drži do imidža možda najbolje pokazuje informacija da su ranije ovog mjeseca dužnosnici Europske komisije upozoreni da ne oponašaju vojni stil Zelenskog tijekom posjeta Ukrajini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:55