APLIKACIJA 'SCORE ALARM'

Senzacionalni uspjeh: ‘Počeo sam s malenom aplikacijom za klađenje, a sada ju je otkupila Hrvatska lutrija!'

Aplikacija Hrvatske lutrije omogućuje da se slikanjem listića za klađenje dobivaju instantne obavijesti o rezultatima
 Dragan Matić/CROPIX

Blijed ko krpa, pomalo napet i umoran, ali nasmijan. Baš ga briga što je ovo najsparnije ljeto proveo na zagrebačkom betonu, što nije vidio mora, što se nije zabavio na nekom dobrom ljetnom tulumu.

Baš ga briga što je protekla dva mjeseca, zajedno s partnerima, radio 24 sata dnevno, gušio se u znoju i neprospavanim noćima.

A zašto bi ga i bilo briga.

Upravo je potpisao ugovor života.

Ivana Klarića, 25-godišnjeg ekonomista iz Županje, javnost je upoznala još u veljači ove godine kada je na tržište izbacio Score Alarm, aplikaciju za smartphone zahvaljujući kojoj više niste, zbog svog kladioničarskog listića, morali buljiti u teletekst. Sve rezultate imali ste na njegovoj aplikaciji.

A sada je otišao korak dalje.

Osmislio je kako još jednostavnije i brže do rezultata parova na koji ste se kladili.

Potreban je samo jedan klik fotoaparata vašeg mobilnog uređaja.

I to je ponudio Hrvatskoj lutriji u kojoj su ga praktički, na njegovo ugodno iznenađenje, dočekali raširenih ruku.

Ugovor od 250 tisuća

A onda su s njim potpisali i ugovor vrijedan oko 250 tisuća kuna!

Prema tom ugovoru, korisnik Score Alarma postaje Hrvatska lutrija, Ivan više više ne smije raditi za konkurenciju u Hrvatskoj, ali tu aplikaciju mogu nuditi u inozemstvu. A aplikacija će biti besplatna.

- Nisam ni svjestan što se dogodilo. Da mi je netko prije tri godine rekao da će se ovo dogoditi, tada bih bio siguran da ću tog trenutka skakati od sreće. Da ću se napiti. No nekako to je izostalo. Zaboravio sam i ručati. Ovo je kao neki film - kaže uzbuđeni Klarić.

Dakle, o čemu se radi?

Uđete u sportsku kladionicu Hrvatske lutriji, i nakon pomnog razmišljanja, odaberete parove za koje mislite da bi vam mogli donijeti novac. Odlučite za za jedinicu, iks, dvojku, poluvrijeme/kraj, broj žutih kartona, prvi korner, aut ili vam pak šesto čulo kaže da će baš taj igrač zabiti gol, ili određeni broj koševa, ili da će zauzeti jedno od prva tri mjesta.

Zatim odete do zgodne djevojke koja primi vaš mogući zlatni papirić i novac za koji se kladite.

Nakon što ste primite listić, izvadite svoj smartphone.

- Jednostavnim fotografiranjem listića, ili unosom koda s tog listića, sve događaje s njega prenijet ćete u aplikaciju koja će se skidati besplatno.

Listić će biti pohranjen u rubrici Moji listići. Svakim novim ulaskom u aplikaciju, otvarat će se ekran s pohranjenim listićima s trenutnim rezultatima. Takav koncept predstavljat će apsolutno najbrži način praćenja rezultata sportskih događaja - objašnjava Klarić svoj projekt.

Ali - baš kao u onim slaboumnim reklamama TV prodaje - to nije sve.

Uz ovu, dobivate još i jednostavni dizajn, više od 20 sportova u ponudi, jednostavnu tražilicu, postavljanje alarma za sve moguće i nemoguće dijelove sportskih događanja, pa čak i statistiku prognoza ostalih korisnika aplikacija.

Kada korisnik otvori novu aplikaciju Score Alarm Hrvatska Lutrija, susrest će se s preglednim dizajnom, koji je osmišljen tako da u svega nekoliko sekundi dođe do željenih i najvažnijih informacija. Ilustracija na početnoj stranici će ga uputiti na gumb za odabir sporta. Broj sportova koje će aplikacija pratiti ne može se pronaći u niti jednoj aplikaciji na globalnom tržištu. Primjerice, vodeći brand za praćenje rezultata, Live Score, prati tek pet sportova, dok će nova aplikacija Hrvatske lutrije pratiti dvadesetak sportova - objašnjava mi Klarić, koji je baš zbog velikog broja sportova koje će sadržavati aplikacija u nju ubacio i jednostavnu tražilicu.

Praćenje statistike

To će biti prvo mobilno rješenje koje prati sve, igračima sportskih kladionica i zaljubljenicima u sport općenito, važne sportove na jednome mjestu.

- Korisnik će moći manualno unositi željene događaje u rubriku “Moji događaji” te za iste po želji postavljati notifikacije, odnosno alarme, kako ih u Score Alarmu volimo nazivati. Alarme će moći postavljati za početak događaja, poluvrijeme, kraj, golove, kartone, podsjetnik prije događaja. Tu su još neke zanimljivosti koje će korisnik otkrivati korištenjem aplikacije, poput zanimljive integracije s društvenim mrežama, Facebookom i Twitterom te praćenjem statistika prognoza događaja, koje su unutar aplikacije prognozirali drugi korisnici i još mnogo toga - kaže mi.

Prvi u Europi

To je dakle projekt koji bi svjetlo dana trebao ugledati za tri mjeseca i s kojim su u Hrvatskoj lutriji oduševljeni.

A znaju i zašto.

Prije svega, oni su jedina tvrtka koja će koristiti aplikaciju kakve još nema na europskom tržištu.

Naravno, na tržištu sportskog klađenja postoji određeni broj aplikacije koje egzistiraju mnogo dulje od Score Alarma, ali ovakva vrsta borbe protiv teleteksta u Europi još nije viđena.

S druge strane, IT tehnologije nisu pretjerano korištene na tržištu sportskih kladionica te će ovim potezom Hrvatska lutrija svakako unijeti određene pomake.

- Ovim projektom gradimo našu konkurentsku prednost i koristimo priliku za razvoj novih, mobilnih rješenja.

Dakle, prepoznali smo priliku i na obostrano zadovoljstvo, krećemo u realizaciju jedne sjajne ideje. Naš je interes prije svega povećati atraktivnost igre i zadovoljstvo igrača.

Ovaj model predstavlja potpuno novi, najbrži i najjednostavniji način praćenja rezultata sportskih događaja. Score Alarm Hrvatske Lutrije svojim će igračima ponuditi potpuno novo iskustvo, kakvo do sada nije ponudila niti jedna sportska kladionica - službeni su u Hrvatskoj Lutriji.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:52