GADGETI

Snimite se u 3D dimenziji: Panasonic Twin-lens Full HD 3D kamkorder

Svi sada pričaju o 3D televizorima, ali na tržište uskori stiže i Panasonicov 3D Twin-lens Full HD 3D kamkorder za snimanje u trećoj dimenziji

Dok svi pričaju od 3D televizorima, trodimenzionalnom prijenosu svjetskog nogometnog prvenstva, Panasonicovi mali inženjeri u debelim naočalama i bijelim kutama nisu mjesecima izlazili iz svojih sobičaka. Iscrpljeni, s dubokim podočnjacima i krcati kofeinom, coca colom, i dostavom iz kineskog restorana, isteturali su iz svojih geekovskih katakombi i svijetu su ponosno predstavili svoje novo remek djelo za koje su narudžbe počeli primati još u travnju, a na tržištu će se pojaviti ove jeseni.

Nakon vatre, kotača i haltera, svijet je dobio još jednu stvar koja će sve promijeniti: Panasonicov Twin-lens Full HD 3D kamkorder. Tržište će preplaviti 3D televizori, a mi bismo bez Panasonica i dalje bili ovisni o velikim filmskim kućama, sjedeći pred ekranom i čekajući da nam emitiraju nešto u 3D-u. E, više nije tako. Sada možete odrastanje djeteta, safari u Keniji ili vatreni seks s dvije azijske blizanke snimiti u 3D-u. I gledati na svom 3D televizoru do beskonačnosti. Ili objaviti na internetu, gdje ćete sigurno dobiti puno komentara, pogotovo za blizanke. Jedino je cijena ovog full HD 3D kamkordera problem. Ali sve za slavu.

Kad sve stvari levitiraju...

Antigravtacijska platforma ima i cool osvjetljenje pa sve što na nju stavite lebdi u zraku i izgleda još nestvarnije. Stvari na njoj levitiraju. Možete na nju staviti vazu s cvijećem, skulpturu, svoju sliku... i lebdjet će dvadesetak centimetara od tla. Ideja je zapravo vrlo lukava. Predmet postavite na magnetski držač, koji smjesnite iznad platforme u kojoj je drugi magnet. Magneti se međusobno odbijaju, i dobili ste ‘antigravitaciju’. Stvari možete i rotirati, zavrtite ih i okreću se u zraku. Platforma ima i cool osvjetljenje tako da sve izgleda još nestvarnije.

Spas za drhtave ruke

Kad bih vidio krojača koji se reklamira natpisom “krojimo laserski navođenim škarama”, odmah bih postao njegova stalna mušterija. Njihov naziv zvuči toliko cool da bih ga stalno koristio.

- Možeš mi skratiti šiške?

- Nema frke, samo da uzmem svoje laserski navođene škare.

- Tata, hoćeš mi pomoći da napravimo nešto od kolaža?

- Stižem, idem samo po laserski navođene škare.

Naprosto, prejako.

Vatrena moć: 4 mlaza u sekundi. Domet: 8 metara

Stiže nam ljeto, kada je vrijeme da se pripremi arsenal na vodu. Dileri vodenog oružja zasipaju nas svakakvim šarenim, svemirskim vodenim pištoljima i puškama s velikim spremnicima koje morate ‘pumpati’, a nakon jednosatnog vodenog obračuna na prstu izbija žulj. Došlo je vrijeme da u vodene obračune uđete sa stilom. AK 47 Aqua Fire je temeljen na pravom Kalašnjikovom i osposobljen je pravim spremnikom, a protivnike možete zasuti rafalnom vodenom paljbom. Ovo je ‘oružje’ za one koji borbu vodenim pištoljima shvaćaju ozbiljno. To potvrđuju i specifikacije koje su potukle ostalu konkurenciju na tržištu. Vatrena moć: 4 mlaza u sekundi. Domet: 8 metara. Spremnik: punjenje za 60 sekundi rafalne paljbe. Pogon: 4 baterije. Pripremite se za ljeto: havajke, pivo i moj AK47.

Za prženje na laganoj vatri

Svaki muškarac svoj roštilj shvaća vrlo ozbiljno. Počevši od paljenja vatre, izbora ugljena pa do vrste i debljine žara. Priprema mesa je umjetnost za sebe. Zato je ovo idealan poklon za muškarca koji voliti s pivom u ruci pripremati roštilj s jednakom koncentracijom kao da cijepa atom. Čovjek bi pomislio da ovako rudimentalna alatka nikada neće preći u hi-tech vode, ali uvijek ima mjesta za poboljšanja. Ove hvataljke dolaze opremljena s LCD ekranom koji je povezan s posebnim senzorom u vrhovima koji mjeri temperaturu mesa kada ga okrećete. Ne samo to, nego kad dosegne idealnu temperatutu, lagani i umjereni zvuk o tome će vas obavijestiti.

Roštilj? Pa pada kiša! Nema veze

Svakom je stoljeće dalo barem jednog velikog vizionara. Nadam se da je izumitelj ovog kuhinjskog gadgeta dobio zlatnu medalju. Za inovativnost i kao zahvalu što je svim muškarcima ovog svijeta olakšao život. Točno znam kako mu je napamet pala ta ideja. Vani je lijevala kiša, roštilj bio pun vode, a njemu se baš tad jeo debeli, sočan odrezak. Vidjevši njegovu tugu, supruga ga je upitala: “Hoćeš da ti na brzinu spremim tost?

Bingo! Rođen je toster za odreske. I to ne bilo kakav. Odrezak se u njemu priprema uspravno, što znači da se mast iz njega cijedi u posebnu posudu na dnu.

Za one koji ne skrivaju težinu

Uglavnom ih držimo negdje u kupaonici, zabačene pored mašine za pranje rublja, ili ispod umivaonika. I pravimo se da ih ne vidimo, u strahu što će nam brojke pokazati. S vremenom su i vage dobile svoje hi tech dodatke, kao što je recimo LCD dispej. No, ovo je prva vaga koja se bežično spaja na Internet, ili na vaš iPhone. Možete je uskladiti s vašim profilom na Google Health servisu, i svaki put kad stanete na vagu, podaci o vašoj težini s odmah osvježavaju na vašem online profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:35